Escenaris

Chambao torna els colors a Escaldes

La banda malaguenya actuarà el 4 del mes vinent per aixecar el teló del 33è Festival Internacional Colors de Música

Chambao torna els colors a EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Feia un temps que el Festival Colors de Música estava com diluït, blanquinós, sense la lluentor dels Bosé, Amaral i tantes altres figures de primera fila que hi havien passat. Enguany la 33a edició reprèn l’empenta –si més no, d’entrada– i convida Chambao al concert d’obertura, el 4 de febrer. La banda malaguenya, que arriba amb el disc més recent, Nuevo ciclo, estarà acompanyada pel saxofonista i cantant gadità Antonio Lizana.

La corporació ja va posar a la venda les entrades, que es poden adquirir al servei de Tràmits del comú escaldenc i a l’oficina de turisme de la plaça Santa Anna. Anticipadament, a un preu de 20 euros, i el dia del concert, a 25.

L’actuació del 4 de febrer al Prat del Roure tindrà una primera part, amb l’actuació de Lizana, mentre que a la segona pujaran a l’escenari els malaguenys, capitanejats per la Mari. Tot i que també hi haurà temes que interpretaran plegats: la vocalista de Chambao va ser una de les col·laboradores del segon àlbum registrat per Lizana, Quimeras del mar. Es tracta d’un treball en què el saxofonista ofereix un recorregut pel jazz sota la inspiració del flamenc de casa seva, a través de nou temes propis.

Lizana és un músic que s’ha fet un forat important en el panorama dels festivals de jazz al seu país des de la publicació del primer disc, De viento, el 2012. En la seva trajectòria, aquest encara jove intèrpret ha col·laborat, a banda de Chambao, amb gent com Miguel Ríos, Raimundo Amador, David de María, José Mercé –qui, recordem-ho, passarà el mes de maig per l’Auditori Nacional, a Ordino, en el cicle organitzat per Govern– o India Martínez.

Pel que fa a Chambao, la banda torna al país després del concert que va protagonitzar el setembre del 2008 a Andorra la Vella, a l’Estadi Comunal, per presentar el disc Con otro aire. Posava en aquells moments el punt final a un estiu brillant de concerts de primera fila –va ser l’any que Bob Dylan va actuar al Principat–, un any que va donar pas a exercicis de retallades pressupostàries constants que es van fer bastant visibles a quasi totes les programacions musicals. Començant pel Colors de Música, que va apostar més fort pels cicles estiuencs al carrer, amb un esforç per oferir un ampli nombre i ventall de propostes però amb figures de menys renom entre el gran públic.

'NOUS CANTS' CLOU L'ANIVERSAARI DE L'ORGUE DE SANT ESTEVE

La publicació de Nous cants, el primer disc fet íntegrament amb composicions d’Ignacio Ribas Taléns, organista titular de sant Esteve d’Andorra la Vella, serveix per posar la cloenda brillant a la celebració del vint-i-cinquè aniversari de la construcció de l’instrument.

Nous cants és un doble CD (amb una tirada inicial de 500 exemplars) que recull sis composicions, realitzades i estrenades a Andor­ra entre els anys 1995 i 2012 en el primer disc, mentre que el segon està dedicat a les Cinc meditacions breus per a la lectura de la Passió segons sant Joan.

El treball, enregistrat a Andorra sota la direcció tècnica de Xavier Moreno, ha estat dirigit i coordinat per Ribas i compta amb col·laboracions de músics que van formar part del festival d’orgue que se celebra cada any, de Juan de la Rubia a Alain de Rudder.

tracking