esdeveniments

El festival Hibernation portarà al març un cartell de 40 artistes al Pas

Organitzat per un operador turístic francès en col·laboració amb empreses d’Espanya i Andorra, amb idea que competeixi amb els dels Alps

El festival Hibernation portarà al març un cartell de 40 artistes al PasASTRID MISKOVIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat el fallit Innovation in the Snow de l’any passat –els organitzadors van assegurar que no hi tornarien pels entrebancs que els va posar Govern, segons ells–, el Pas de la Casa no es quedarà aquest hivern sense festival de neu i música electrònica. Un operador turístic francès, La Noche Voyages –especialitzat en el públic més jove i que fa uns anys que porta turistes a la localitat encampadana–, n’agafa les regnes i proposa, en col·laboració amb socis espanyols, anglesos i andorrans, Hibernation, que se celebrarà entre el 24 i el 26 de març i que acaba de completar el cartell: l’alemany Claptone; Popov (Alexandre Paounov), un pioner de la música dance a França i l’espanyol Andrés Campo, DJ de l’emblemàtica discoteca La Florida, de Fraga. A banda, i com a saludable excepció en aquest tipus d’esdeveniments al país, han deixat espai per a la gent de casa: enguany Richy Vuelcom obrirà la participació andorrana en una trobada que en pròximes edicions apostarà més fort per deixar espai als músics andorrans.

Els programadors han tancat un cartell amb quaranta artistes participants, que es repartiran en tres nits i tres escenaris paral·lels. Fora del poble, apunten des de l’organització, per evitar molèsties i soroll als veïns. Surten al pas de les queixes que solen concitar aquest tipus d’esdeveniments assegurant que els avala la professionalitat en l’organització de festivals de gran envergadura a França –citen l’Inox Electronic, a París– com per garantir la seguretat i tranquil·litat d’assistents i residents. “Sabem com gestionar el flux de gent, com fer prevenció en temes d’alcohol i drogues, i en la seguretat de tothom”, insisteixen des de l’organització. A banda, asseguren comptar amb suport del sector comercial.

Referència al Pirineu

Els impulsors d’Hibernation asseveren (també: és la intenció inicial de tots els ja difunts festivals) que venen amb intenció de quedar-se, és a dir, de donar-se el temps suficient com perquè el festival es consolidi. Més encara, confien que es converteixi en festival de referència al sud d’Europa. Problemes amb la confluència amb el també anunciat Horizon, a Arinsal, en dates properes? Cap ni un asseguren. Hi ha espai per a tothom. Com als Alps, on són diverses les cites que es convoquen, amb ressò de públic. En aquesta primera edició esperen atreure 1.500 assistents, com a mínim, xifra que confien multiplicar en anys successius.

La diferència entre la seva proposta i les anteriors (o l’esmentat Horizon) està en el target: altres experiments s’han dirigit de manera particular al públic anglès, mentre que Hibernation vol pescar adeptes en més mars, atraient públic espanyol, francès i anglès. Per fer-ho, confien en un cartell molt diversificat en estils en el marc de l’electrònica.

L'HORIZON TANCA UNA PROGRAMACIÓ PER A UNA SETMANA DE MÚSICA I ACTIVITATS

Coincidint amb l’última jornada del festival al Pas, serà Arinsal qui agafi el relleu, com a escenari de l’Horizon, una altra primera experiència que recala al país amb la intenció d’assentar-s’hi. Després d’uns mesos de treball, tanquen l’oferta de música i oci, perquè, com va avançar el director artístic, Zane Rambaran, en una entrevista al Diari, no se centraran únicament en la neu i l’electrònica, sinó que hi haurà so de diferents estils (també jazz, per exemple) i activitats diverses, entre les quals batalles de paint-ball o la instal·lació d’un estudi de gravació per on el públic assistent podrà passar, si ho de-sitja, per intentar produir la seva pròpia música. També oferiran una instal·lació, l’Acoustic Arena, on el públic podrà gaudir de banys d’aigua calenta acompanyats d’una copa i una sessió de projeccions de cine. O festes en un recòndit indret dels boscos propers.

Els promotors de l’Horizon traslladen el festival des de Bulgària.

tracking