Reportatge

Patinadors galàctics

Han Solo i la princesa Leia, Luke Skywalker i Darth Vader, cavallers Jedi i tropes imperials. Tots ells es van calçar els patins per evolucionar sobre la pista del Palau de Gel en la tercera edició de l’espectacle, protagonitzat pel Club Andorra Gel.

Patinadors galàcticsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb tres anys de Somnis sobre gel, la cita sembla anar-se consolidant, tot i que ahir debutava amb menys públic de l’esperat: l’espectacle va aplegar més de mitja entrada al recinte canillenc i per a la segona funció, la de dimecres, les vendes van a bon ritme i les expectatives són que l’afluència serà millor, especialment per part del públic del país, segons va explicar el president del club, David Hidalgo.

Naturalment, es tracta de renovar-se i oferir cada any quelcom de diferent per seguir atraient espectadors i repetir els bons números de les edicions passades: l’any passat el primer dia hi van passar unes 1.300 persones i el segon, quasi un miler, i l’any del debut havien fet el ple. Una “grata sorpresa”, va explicar el president del club, “per sobre dels càlculs més optimistes, perquè al cap i a la fi és un espectacle fet per nanos, encara que amb tota la il·lusió”.

Aquest tercer cop la novetat ve per la nissaga Star Wars, incorporada a la factoria Disney. El número final va ser el protagonitzat per Darth Vader i companyia, i segurament el més esperat per molts dels presents, entre els quals molts fans irredempts, començant pel mateix Hidalgo. Vint-i-sis patinadors, l’elenc total, van sortir a protagonitzar el número final, amb coreografies corals molt espectaculars. Per cert, que part dels estris i el vestuari va ser aportat per membres de l’Associació Frikis d’Andorra. “Tot i que el gros de la feina sempre és dels pares, que són els que busquen els vestits i en cusen la major part”, va puntualitzar Hidalgo.

Tot el muntatge ofert ahir al vespre estava concebut des de zero, encara que van recuperar un parell dels números que més èxit van obtenir en passades edicions: els inspirats en Big Hero i Toy Story. Pel que fa a les coreografies noves en aquesta revisió casolana dels clàssics de Disney, hi van desfilar els herois de L’aprenent de bruixot, Peter Pan, Alícia al país de les Meravelles i solos de Pocahontas i Aladin. Vint-i-sis patinadors van evolucionar sobre la pista en els diferents números. Quasi tots membres del club andorrà, amb la incorporació d’un convidat: Alexandro Illici, de Viella i que als seus divuit anys ja forma part de l’equip de patinatge de l’FC Barcelona. Convidat novament perquè ja hi va participar l’any passat: al club hi ha noies que poden protagonitzar els duets però no jovenets d’aquesta edat, “i ens trobaríem amb nois que han de sortir amb noies que els treuen més d’un cap d’alçada”, explica Hidalgo.

Coreografies

Les coreografies van estar dissenyades per Sílvia Vilellas, directora tècnica del club i entrenadora, i Alibel Alegre, que a banda de la tasca al club havia treballat a produccions de Disney on Ice. I els joves patinadors fa quasi tres mesos que treballen intensament en la preparació de les coreografies: primer, fora de la pista, per començar a assajar-les sobre el gel quan ja les coneixen bé. Tot això fent compatible la feina de preparació de l’espectacle amb els entrenaments i la competició.

La iniciativa es va posar en marxa inicialment per recaptar fons amb què sufragar les activitats del club. “Vam pensar que o pujàvem les quotes, retallàvem activitats o buscàvem noves fonts d’ingressos, i aquesta semblava la millor via”, va recordar el president del club.

tracking