reportatge

Terminator versus R2-D2

Mostra per a mitòmans, la que acull ArtalRoc, amb molt de material gràfic però sobretot peces originals de films com ‘Terminator’ i un R2-D2 del tot real.

Terminator versus R2-D2SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una gentada, a la inauguració de Robots en el cinema de ciència-ficció, i d’un públic gens habitual d’aquest tipus d’esdeveniments. Amb una estrella brillant amb llum –veu i moviment– pròpia: una rèplica d’R2-D2 construïda peça a peça per Jordi Fernández Muñoz i Marcos Mellado. Però de material per a mitòmans n’hi ha més en aquesta mostra que es podrà veure fins al 8 de gener: una de les mans que va utilitzar Johnny Depp a Eduardo Manostijeras, o un animatrònic de Terminator, una pistola original de Total Recall, de Paul Verhoeven, i un lector de targetes de Judge Dredd. A banda, molt material gràfic per oferir un recorregut per la història dels robots al cine, amb peces cedides per tres col·leccionistes: Maite Mínguez Ricart (part de les seves peces s’havien mostrat al CAEE), el cinèfil alturgellenc Pep Benavent i l’esmentat Marcos Mellado. La mostra, organitzada per Ull Nu i comissariada per Hèctor Mas, sota el patrocini del ministeri de Cultura.

Ahir no se sentia, però els visitants que a partir d’avui s’hi atansin, tindran l’experiència afegida de l’ambientació sonora creada per Lluís Casahuga mentre passegin per una exposició que recorre cronològicament la presència dels robots a la gran pantalla, des de la primera aparició, Houdini Master Mistery, fins a la més recent, Morgan, de Luke Scott, fill del creador de Blade Runner, una de les estrelles de la proposta. La mostra, segons Mas, “al final ens planteja si la consciència de ser home és innata o si es tracta d’una construcció apresa”.

tracking