Música

Bebe exhibeix la nova pell

La cantant compareix per primer cop al país davant d’un Auditori Nacional ple per desgranar els antics èxits i els temes del nou disc

Bebe exhibeix la nova pellXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“¡Qué bien se está en esta bombonerita, calentito!”, es va exclamar Bebe en un l’Auditori Nacional quasi bé ple, en comparèixer davant el públic del Festival Narciso Yepes. Una aparició en un escenari d’un país que, va explicar, havia conegut en viatges d’esquí a casa d’amics a la Massana o passejant “a pata” per la muntanya, amb la família. Records “a borbotones” els que li sortien al pas ahir, en endinsar-se en territori andorrà.

La cantant, que va pujar a l’escenari a ritme de copla i que va arrencar el concert amb una escenografia quasi teatral, va repassar els èxits dels seus anys de car­rera, els temes més coneguts del públic –alguns van trigar ben poc a posar-se dempeus i començar a ballar– i va presentar les últimes cançons, les de Cambio de piel, un disc que treu al carrer després de pràcticament quatre anys en silenci, un parèntesi aprofitat per renovar-se, per oferir una nova versió de Bebe, més íntima i sensual. Un disc que està presentant en una gira per teatres i auditoris de dimensions més reduïdes, amb el públic assegut a les cadires i en actitud d’escolta atenta i, per tant, més adients per a un repertori més intimista.

El festival, organitzat pel comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà, entra a la recta final, amb una proposta per demà al matí adreçada al públic familiar, un segment al qual va començar a llançar l’ham fa un parell d’edicions i on va aconseguir una molt bona resposta en termes d’afluència. Demà al migdia arriba Un musical innominable, una paròdia en català de la nissaga protagonitzada pel personatge universal creat per J. K. Rowling, Harry Potter. Proposta escènica, per cert, que atia les ganes del públic de saber què passarà amb el carismàtic personatge ara que l’autora va trencar la promesa d’acabar la nissaga i acaba de publicar nova aventura del mag.

El musical que arriba al Yepes es basa en quatre dels llibres: Harry Potter i la pedra filosofal, Harry Potter i el calze de foc, Harry Potter i el misteri del príncep i Harry Potter i les relíquies de la mort. Pren elements i els personatges clàssics d’aquestes aventures però els tracta amb certa dosi d’ironia i segurament proporcionarà als seguidors del mag adolescent més d’una sorpresa en sortir dels viaranys habitual de les trames de Rowling. Noranta minuts de durada pels quals desfilaran deu actors, encapçalats per Marc Gómez, que dóna vida a Potter. L’obra està dirigida per Marina Schiaffino, amb Laura Bosch a la part musical. És una producció de la productora Wizart, que va néixer el 2011 amb la voluntat de promoure el teatre musical en català.

tracking