llibres

Tardor carregada de 'best-sellers'

El retorn de Harry Potter destaca entre les novetats de temporada, amb llistes d’espera a les llibreries per a una sortida programada per al dia 28

Tardor carregada de 'best-sellers'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Feia molt de temps que una nova temporada editorial no arribava tan prenyada de previsibles best-sellers. Per damunt de tots, destaca la tornada a la palestra del personatge que més llibres ha venut en dècades: Harry Potter. A Harry Potter i el llegat maleït la història –aquella que J. K. Rowling va assegurar que havia conclòs definitivament– segueix allà on va quedar a Harry Potter i les relíquies de la mort. I els lectors, àvids, ja estan realitzant prereserves a les llibreries per no quedar-se sense exemplar així que arribi, el proper dia 28. Això els que encara no s’havien llençat a comprar l’edició en anglès, a l’estiu, recorden des de la Fnac.

Per a un públic més adult (o no), però també ansiós de seguir històries que els havien fascinats, i aquí hi ha de nou Ildefonso Falcones –enmig del remolí provocat pels seus problemes amb la justícia–, amb Els hereus de la ter­ra. I el 17 de novembre sortirà El laberint dels esperits, el desenllaç de la nissaga El cementiri dels llibres oblidats que es va iniciar al 2001 amb L’ombra del vent.

El nou curs comença amb més noms dels habituals a les llistes de més venuts, entre els quals l’incansable Albert Espinosa (Els secrets que mai no t’han explicat) i el no menys infatigable Paulo Coelho (La espía). En un àmbit molt diferent (i una gamma superior), les llibreries reben les darreres reflexions de Henning Mankell, el creador del memorable inspector Kurt Wallander, recollides a Botas de lluvia suecas. I per a l’octubre està anunciada també la tornada de Haruki Murakami.

Tal confluència de noms que arrosseguen gent agrada als llibreters. “En una societat ja poc lectora i enganxada a les xarxes i al món audiovisual, necessitem llançament apoteòsics”, argumenta Lluís Canal, des de La Llibreria. A banda, sovint les novetats tiren dels títols de fons. Coincideix amb Pamela Méndez (Llibre Idees), per a qui “que coincideixin aquestes novetats és una superbona notícia perquè la gent ve a buscar-los sí o sí”.

Per darrere dels absolutament mediàtics, però, n’arriben d’altres amb força tirada per raons diferents. És el cas de la sèrie de V. C. Andrews, Flores en el ático, inicialment publicada al 1979 i ara recuperada en una sèrie de televisió. El públic busca els llibres originals i fins i tot ha agafat l’editorial a contrapèl perquè els exemplars disponibles ràpidament han quedat exhaurits. La viuda, de Fiona Barton, és un dels èxits del boca-orella inicialment inesperats. I Calendar Girl, d’Audrey Carlan, assadolla les ganes de novel·la eròtica.

A banda, la indústria editorial compta novament amb el cinema com a aliat. La chica del tren, un dels fenòmens editorials (també de sorpresa) té versió cinematogràfica d’estrena imminent, que podria generar una nova onada de vendes. Com No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas (Laura Norton). I més J. K. Rowling: hi ha versió per a la pantalla d’Animales fantásticos y dónde encontrarlos, al voltant de l’univers Potter.

tracking