Formació

La Llacuna renova l'oferta de les tres escoles artístiques

Quasi la meitat dels 34 monogràfics són nous i molts es faran a la carta

La Llacuna renova l'oferta de les tres escoles artístiquesC.A.I.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comença de nou el curs a les escoles artístiques de La Llacuna, tres centres de formació de música, teatre i dansa i arts plàstiques que apleguen al voltant de sis-cents usuaris per curs, més de la meitat dels quals corresponen a l’Institut de Música (IM). Nou curs amb oferta renovada perquè als cursos i tallers ja implantats els responsables de la programació han afegit una quinzena d’activitats noves, entre les quals el club de lectura musical, en col·laboració amb la biblioteca pública del Govern.

Un grapat de les noves activitats ofertes seran a la carta, és a dir, que se celebraran si s’inscriuen tres o més persones i seran els assistents qui confegeixen els horaris i la durada. Una fórmula flexible que s’afegeix a la dels forfets, que permeten no seguir cursos complerts sinó activitats puntuals i que estan aconseguint bastant èxit entre el públic, va explicar la directora de Cultura, Patrícia Bafino, qui va presentar les propostes amb el conseller del departament, Marc Pons, i el responsable de les activitats esportives, Josep Tudó (entre culturals i esportives l’oferta ascendeix a unes tres mil places).

En l’àmbit musical, l’IM programa cursos destinats al públic en general, com el d’història de l’òpera o el de música per a gent gran, al costat d’altres d’especialitzats, destinats a qui ja tingui un bagatge, com és el d’introducció a la direcció coral, la lectura de partitures per a la direcció o l’harmonia. El mateix cas que en les propostes teatrals o les relacionades amb la fotografia. En plàstica, hi haurà una aposta per les tècniques més avantguardistes, per al públic més jove.

tracking