Instants irrepetiblesPere Moles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Buscar aquell moment únic, irrepetible i màgic del patrimoni cultural i natural d’Andorra. Això és el que busca el llibre Instands, de Pere Moles i editat per Anem Edicions. A través de 155 imatges, totes captades amb el mòbil, s’explora les muntanyes, les persones, la cultural, el patrimoni, en resum, l’essència d’Andorra. “No és un llibre de fotografia, és un llibre que vol captar aquells moments únics, una fira del bestiar, un concert, una representació del Pessebre vivent, les falles de Sant Joan o els castellers”, assenyala Moles. Per fer-ho encara “més genuí”, per realitzar les fotografies no s’ha utilitzat ni càmera, ni trípode, sinó que s’han fet amb un simple telèfon mòbil com el que usem cada dia. “No vam voler buscar la foto de fotògraf, hem anat a buscar el moment”, va precisar.

Una altra de les particularitats és el petit format del llibre, que es pot posar perfectament a la butxaca. Això fa que sigui àgil, fàcil de transportar i compartir, alhora que el pots consultar conjuntament amb els amics o la parella. Això és així perquè el llibre neix amb la mateixa filosofia que les xarxes socials i les noves tecnologies, o si més no ho segueix, expressa l’autor. Amb un telèfon mòbil es persegueix captar les imatges en un moment únic i compartir aquesta informació.

També amb aquesta idea es va buscar el nom del llibre Instands, una barreja de la paraula instants amb el nom del país, Andorra, alhora que recorda Instagram, la famosa xarxa social per compatir imatges captades des del mòbil.

S’ofereix informació bàsica del país, una petita descripció de la seva història, resumida en dos paràgrafs. Al final, es recull un mapa i infografies amb dades com el nombre d’habitants o turistes, el clima, l’idioma oficial, la temperatura o la distància del Principat a ciutats com Barcelona o Madrid.

Més que un carrer amb BOTIGUES

Desmuntar mites com que Andorra és només com un carrer de botigues és un altre objectiu del llibre, segons Moles. Amb un equilibri entre el patrimoni de les set parròquies, l’autor vol demostrar que “a Andorra s’hi pot venir a qualsevol època de l’any”. A més, l’àmbit humà també agafa una gran transcendència, perquè forma part del dia a dia del país.

En llibreries, gasolineres, restaurants, hotels o inclús una cafeteria, aquest llibret està pensat per distribuir-se a tots els llocs. “Vaig estar de vacances a Islàndia i la idea va néixer allà, on vaig veure que es venien llibres a tot arreu”, va relatar l’autor. El preu és tan reduït, cinc euros, que Moles planteja que potser algun restaurant o hotel el vol donar d’obsequi a algun client.

tracking