Patrimoni

Nova crida als voluntaris per excavar al dolmen de Bescaran

L’empresa andorrana ReGiraRocs inicia la segona campanya al jaciment

Nova crida als voluntaris per excavar al dolmen de BescaranXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa andorrana especialitzada en projectes arqueològics ReGiraRocs posa en marxa la segona campanya d’excavacions al dolmen de la Llosa de Bescaran, una iniciativa que va engegar l’estiu passat amb la participació de voluntaris. L’objectiu és difondre les tècniques de recerca en aquest camp. Enguany els treballs es duran a terme entre el 18 de juliol i el 21 d’agost, una activitat que està oberta a tots els públics, sense necessitat de tenir-ne coneixements previs.

L’any passat van participar en l’experiència professionals de camps diversos, des d’un tècnic de laboratori d’anàlisis clíniques fins a docents i algun jubilat. Els que ho van desitjar, no sols van prendre part en les tasques d’excavació, sinó en els treballs d’anàlisi i classificació posterior al laboratori dels materials exhumats.

En aquesta nova campanya, l’empresa oferirà transport als participants, amb l’objectiu de facilitar la participació als interessats. Per inscriure-s’hi, cal trucar al telèfon 392 436 o escriure un correu electrònic a info@regirarocs.com. També s’organitzaran visites al jaciment i un recorregut pel patrimoni arqueològic de l’Alt Urgell.

En aquesta segona campanya l’objectiu a desenvolupar al dolmen serà concloure la intervenció i deixar les restes adequades per a la seva exhibició.

A la primera campanya es van recuperar restes humanes i nombrosos objectes de ceràmica, a banda de desenterrar l’estructura del dolmen, un testimoni dels enterraments, santuaris i costums que se seguien ara fa uns 4.600 anys, entre el neolític final i l’inici de l’edat de bronze.

tracking