Espectacles

'La flauta màgica' iniciarà la segona temporada d'òpera al novembre

'La flauta màgica' iniciarà la segona temporada d'òpera al novembreXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La flauta màgica, de Wolfgang Amadeus Mozart, obrirà al novembre la segona temporada d’òpera al país, una iniciativa engegada per l’associació Andorra Lírica i que en el primer cicle va posar en cartell Carmen, de Bizet, i l’opereta La vídua alegre, dues propostes que van comptar amb una excel·lent resposta per part del públic. Amb aquests antecedents, Andorra Lírica, impulsada per la jove soprano Jonaina Salvador, es troba amb forces per engegar una segona temporada, aquest cop amb tres títols: començarà amb l’obra de Mozart i seguirà amb dues propostes més –encara per acabar de definir– que vindran al març i al juny. Si més no, són les dates que l’entitat ja té reservades a l’auditori Claror, que repetirà com a seu de la temporada lírica.

“Si es mantenen els patrocinis i tot segueix anant bé, la nostra idea és oferir tres espectacles cada temporada”, apunta Salvador, que amb aquest primer espectacle anunciat s’enfronta a un repte de producció: vol que tots els escenaris, el vestuari i resta d’elements siguin dissenyats i confeccionats al país. “Perquè la nostra idea sempre és que hi hagi la màxima participació possible andor­rana”, recorda. “La vídua alegre ja va ser un repte, però en aquest cas encara té moltes dificultats afegides perquè el vestuari i escenaris són molt específics”. Cert, atorga, “que hi ha adaptacions modernes on tot plegat no cal, però en el nostre cas volem una proposta més clàssica, encara que tingui un toc contemporani”.

Mateixes veus

A banda de per la posada en escena, serà un repte perquè necessita la participació de deu cantants. Al repartiment repetiran algunes de les veus que ja van participar en les dues produccions anteriors. I alguns agafaran més embranzida, com en el cas de Guillem Forné, que tindrà un paper preponderant, assegura Salvador. “Així que ja s’està preparant, posant-se les piles al màxim.” Tot i no ser un professional, puntualitza la soprano i directora artística de les produccions, “té bona veu i gent així s’ha d’aprofitar i incentivar al màxim al país”.

El mateix cas que tres dels integrants dels Petits Cantors, que també en aquesta nova producció assumiran un paper rellevant. Però és una oportunitat “per donar un impuls a gent jove, sobretot si volgués dedicar-se a la música, on sol ser difícil que et donin les primeres oportunitats”.

L’obra es presentarà amb les parts cantades en alemany, mentre que els recitatius seran interpretats en català. Una traducció que Andorra Lírica ha d’assumir perquè el text traduït existent és La petita flauta màgica, molt escurçada. A Sant Julià es veurà una versió de dues hores de les tres de la partitura original.

També hi ha novetats que semblen prendre embranzida, com ara l’oferta d’una funció dirigida al públic escolar.

DE CANTAR "LA TRAVIATA" A SITGES A REPERTORI VIENÈS A SALLAGOSA

A banda d’impulsar les produccions operístiques al país, Salvador continua fent passes en la seva carrera com a cantant lírica. Aquest mateix cap de setmana va protagonitzar La traviata, de Verdi, en un espectacle presentat al palau Mar i Cel de Sitges, en el marc de la temporada d’òpera de petit format que acull aquell recinte. Un aforament no gaire ampli, de prop del centenar i mig de persones, però que es va omplir de gom a gom per escoltar una proposta semiescenificada de la popular obra del compositor italià.

A mitjan mes, el dia 16 concretament, la soprano andorrana actuarà a la localitat rossellonesa de Sallagosa, on oferirà un recital acompanyada pel matrimoni format per Guerassim Voronkov, al piano, i Ada Voronkova, al violí. Tots dos van participar en La vídua alegre a Sant Julià. En aquesta ocasió interpretaran un repertori de música austrohúngara, amb Strauss i Dvorak, entre altres.

I a Andorra, el 30 de setembre cantarà a les Fontetes: un concert de lied d’autors andorrans musicats per Natàlia Solà.

tracking