Entitats

Noces de plata als Petits Cantors

El cor celebrarà el vint-i-cinquè aniversari a l’octubre, amb l’estrena d’un espectacle amb música escrita per a l’ocasió i textos de set poetes andorrans

Noces de plata als Petits CantorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 12 d’octubre del 1991 està marcat en vermell al calendari dels Petits Cantors: figura com a data primigènia, la data en què, recorda Catherine Métayer, directora des d’aleshores, va començar a reclutar nens cantaires al país. Vint-i-cinc anys i algun trasbals després, la formació es prepara per celebrar les noces de plata. L’acte central serà un espectacle que tindrà lloc a l’octubre i que comptarà amb partitura especialment encarregada per a l’ocasió –al compositor francès Marc Henric– inspirada en textos de set poetes d’Andorra, d’Esteve Albert a Teresa Colom, Josep Dallerès, o Ester Fenoll, entre altres.

Serà un dels eixos centrals de l’aniversari que, a banda, es convertirà en l’ocasió per fer una crida als cantaires que, al llarg d’aquests cinc lustres, han passat per la formació. Prop de tres-cents, cantaire amunt o avall. Amb veus que han provat fortuna en el món professional, com Marc Canturri; altres que han optat per altres estils musicals, com Santi Casas (a les files de la banda de rock andorrà Mordigans i a l’experiment festiu d’èxit en què s’ha convertit Punkers Love 80’s) o Louis Vandekerckhove, que intenta promoure’s una carrera en el pop internacional.

De moment, la data encara és un pèl llunyana. Les cites més immediates de la formació dirigida per Métayer són el concert de dijous vinent (dia 30) a l’església de Sant Esteve, a les nou del vespre. L’actuació dóna l’inici a la gira estiuenca habitual de la coral infantil. Enguany, amb canvi de ruta important: en comptes de tirar cap a França com ha estat més habitual tenen previst endinsar-se en les localitats de la Costa Brava, poblacions com Lloret de Mar o Sant Feliu de Guíxols i la ciutat de Girona. La raó, addueix la directora, la seguretat. “Mai hi ha un risc zero, però quan es viatja amb nens s’ha de fer molta atenció, i esperem que cap aquí sigui tranquil”, argumenta. Seran quaranta nens en gira sota la seva batuta i tant ella com els pares han considerat que aquesta era la millor solució.

Trenta actuacions enguany

El repertori de la gira anirà al voltant d’Henry Purcell, de qui enguany van presentar la semiòpera Rei Artur en el concert de primavera. “Normalment continuem treballant el mateix compositor perquè la gira és una compilació de tot el treball fet durant l’any”, apunta la directora. Un curs en què han ofert al voltant de 30 actuacions a totes les parròquies del país i a la Seu d’Urgell.

També aprofitaran que estan junts en gira per treballar en la composició de Marc Henric (jove autor de Béziers que ja ha escrit més partitures per a la coral), uns quaranta minuts de música nova per acompanyar els textos poètics seleccionats per Marta Deu. No obstant això, encara no presentaran el nou repertori davant el públic abans de l’estrena d’octubre.

Pel que fa als cantaires, dues de les joves cantants, Maria Soler i Carla Kirby, participaran en un festival a la localitat francesa de Pouliguen (Països del Loira), el 24 de setembre.

tracking