Art

L'antic Egipte centra la setena edició de les jornades lauredianes

L'eix de les activitat serà 'Déus d’Egipte', una selecció de 119 peces originals

L'antic Egipte centra la setena edició de les jornades lauredianesS. F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb l’exposició temporal 'Déus d’Egipte', una selecció de 119 peces originals procedents del Museu Egipci de Barcelona, el comú de Sant Julià i el Museu del Tabac han preparat un extens programa d’activitats de caire familiar. 'Déus d’Egipte'exhibeix 119 peces originals de l’època faraònica: estàtues de diferents divinitats, amulets, tapes de sarcòfag, una mortalla funerària i altres objectes litúrgics de la cultura egípcia. Les obres provenende la col·lecció privada de la Fundació Arqueològica Clos. A banda de l’exposició que es pot veure al Museu del Tabac des del passat 16 de juny, diferents espais de la parròquia oferiran activitats adreçades a tot el públic.

La responsable del Museu del Tabac, Núria Parés, ha destacat la importància de l’exposició que acull un 10% dels continguts del Museu Egipci de Barcelona i de l’oportunitat que representa comptar amb aquestes peces al país per acostar-se al món egipci. Per la seva banda, la consellera de turisme Meritxell Teruel ha destacat les jornades com un element de dinamització de la parròquia, amb capacitat per “implicar el màxim de gent possible”. A banda de l’exposició temporal, tallers infantils, projecció de cinema a la fresca, una mostra de llibres amb temàtica egípcia, visites guiades, exhibició de dansa del ventre, un concert de música àrab a càrrec del grup Mawazin o la principal novetat d’enguany: un sopar Egipci a càrrec dels xefs del restaurants Can Manel i Celler d’En Toni.

Durant tota la setmana i fins el mateix dissabte, la Biblioteca Comunal Universitària ofereix una exposició de llibres d’Egipte que es combina amb projeccions de documentals sobre l’antic Egipte en un espai especialment decorat per l’ocasió i el motiu de les jornades. Els llibres que s’exposen a la Biblioteca poden ser consultats en sala o bé es poden prestar a les persones interessades i és que la voluntat de la Biblioteca és promocionar el coneixement de la cultura antiga egípcia. Es tracta de llibres didàctics, infantils, amb làmines i il·lustracions que amplien alguns dels elements més interessants de l’exposició temporal del Museu del Tabac.

El divendres 24 a les deu del vespre, a la Plaça Major, tindrà lloc la projecció de cinema a la fresca amb el film 'Astèrix i Obèlix: Missió Cleopatra'. El dissabte 25 concentra la majoria d’actes d’aquesta setena edició de les Jornades Lauredianes, on a partir de les 11 del matí al Museu tindrà lloc dues modalitats de taller infantil, on es convida a l’elaboració d’un cartell egipci on els nens aprendran a escriure el seu nom amb jeroglífics o l’elaboració d’amulets de diferents motius. La responsable del Museu del Tabac ha destacat el sentit educatiu i lúdic del programa, considerant la importància de la participació dels infants perquè “si tenen l’oportunitat d’anar als museus, aprendran i s’enduran un parell d’idees de cada activitat que proposem”, ha dit.

A la tarda, de les cinc fins les vuit del vespre segueixen els tallers infantils a la Plaça Germandat. L’exposició del Museu del Tabac tindrà entrada lliure el mateix dissabte de les 8 a 9 del vespre. A partir de les nou, el sopar egipci que tindrà lloc al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos lauredià precedirà l’actuació de dansa del ventre a càrrec de l’escola Diana Torra d’Encamp, a les 21.30 hores, i el concert a càrrec del director i productor de l’Orquestra Àrab de Barcelona, Mohamed Soulimane, que amb els també membres de l’orquestra Faisal i Aziz Khodari formen Mawazin, una proposta musical de violí, percussió i veus.

tracking