Escenaris

El tercer concurs de monòlegs en català exhorta els actors del país a participar

La participació andorrana és el repte habitual del concurs de monòlegs en català, una iniciativa impulsada pel col·lectiu Quelcom a la qual es van sumar el Govern i el comú d’Escaldes-Engordany, que cedeix les instal·lacions on se celebra

El tercer concurs de monòlegs en català exhorta els actors del país a participarXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La participació andorrana és el repte habitual del concurs de monòlegs en català, una iniciativa impulsada pel col·lectiu Quelcom a la qual es van sumar el Govern i el comú d’Escaldes-Engordany, que cedeix les instal·lacions on se celebra. “Els actors del país em pregunten pel carrer si hi haurà una nova edició però finalment es rajen”, va explicar Ivan Almendros des de l’organització, en exhortar els intèrprets del Principat a sumar-se a la tercera edició, que ahir va obrir el termini d’inscripcions, fins al primer de setembre. “Sé que és complicat, perquè al país no hi ha enlloc on formar-se en aquestes tècniques”, va afegir-hi. Amb tot, que a la competició entri gent del país –només a la primera edició havia participat Jordi Troguet– és un dels interessos dels impulsors d’un certamen que cada cop, van explicar, genera més interès als territoris de parla catalana: no tan sols entre els humoristes de Catalunya, sinó també alguns de valencians s’hi han interessat, va assegurar Almendros.

Reptes a banda, el certamen, que se celebrarà els divendres des de final de setembre fins al novembre, segueix mantenint la dotació en premis: mil euros per al guanyador i 350, 250 i 150 per als següents classificats. Pel que fa als concursants que no passen a la final, reben 50 euros, a banda de l’allotjament gratuït i dues entrades a Naturlandia de regal. Hi competiran, com en edicions passades, setze actors. Habitualment, va indicar el membre de Quelcom, han rebut prop d’una trentena d’inscripcions. Els interessats han d’enviar un text, que ha de passar els criteris de qualitat mínims exigits i un vídeo on hagi quedat enregistrada alguna actuació de l’aspirant.

Com en les dues edicions anteriors, el concurs se celebrarà a la sala d’actes del comú escaldenc, a partir de les 21.30 hores i amb entrada de franc.

La ministra de Cultura, Olga Gelabert, va recordar que és una iniciativa a la qual es van sumar perquè “som conscients que l’oferta d’oci en català no és gaire àmplia” i el seu departament vol contribuir a dinamitzar-la.

SANTI MILLÁN I JAVI SANCHO OMPLEN EL CENTRE DE CONGRESSOS

Santi Millán va tornar a omplir anit l’aforament del Centre de Congressos de la capital. L’humorista català estava acompa­nyat en aquesta ocasió per Javi Sancho, per protagonitzar un dels espectacles dels Dijous d’humor que organitza Quelcom. Un repàs, en clau molt irònica, a la manera com cadascú assumeix el pas del temps.

tracking