Reportatge

2016, any de zombis

Morts vivents per escenaris andorrans. La novel·la de David Arrabal ja té editorial i sortirà previsiblement al setembre.

2016, any de zombis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En comunión con el infierno és el títol amb què Arrabal, una de les noves veus literàries que es deixen sentir al Principat, va batejar inicialment la novel·la on fantasieja amb un atac zombi al país. Una nova proposta de gènere d’un autor que ha transitat pel de terror i el fantàstic però també per la poesia: va ser guardonat amb el Martí i Pol que atorga l’àrea de lectura pública del Govern.

Feia temps que el relat estava acabat i a les mans de diferents editorials; per fi un nou segell radicat a Barcelona ha decidit treure’l al mercat. Sense data concreta de moment, tot i que l’autor confia que a la tardor ja podrà estar a les llibreries. Un llibre que és pura ficció, per descomptat, però on el lector podrà resseguir la peripècia dels protagonistes per escenaris autèntics, descrits amb tot luxe de detalls. “No és que hagi de ser una guia”, va precisar Arrabal, però això no treu que un possible visitant atret per un gènere tan de moda com el dels morts vivents pugui resseguir les rutes autèntiques per les quals els protagonistes miren d’escapar dels monstruosos perseguidors.

Al relat, a banda de realisme en els escenaris –i algun compte pendent que també ha aprofitat per ajustar, reconeix– hi ha humor negre i tensió, però sense aterrir el lector. El punt de partida, la caiguda d’un meteorit al llac d’Engolasters. A partir d’aquí, una carrera boja que passa per llocs emblemàtics, com Caldea o Sant Joan de Caselles i els carrers de la capital.

tracking