Amb les raquetes i els esquís

Un pic senzill i màgic

Pic del Bony de les Neres. Una ruta per descobrir un pic fàcil, que es pot realitzar amb raquetes o esquís. Els alpinistes gaudiran d’unes vistes panoràmiques espectaculars de la vall d’Ordino i dels cims més propers

Un pic senzill i màgicNohihaquienspari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana proposem una ruta on gaudir de les espectaculars vistes de la vall d’Ordino. El pic del Bony de les Neres és una ruta fàcil, que es pot realitzar sense massa dificultat. El recorregut, segons les seves característiques morfològiques i dels camins, es pot efectuar tant amb esquís de muntanya, com amb raquetes.

Aquesta ruta circular és un dels dos recorreguts d’esquí de muntanya marcats al comú d’Ordino. Durant el trajecte, l’alpinista es veurà envoltat completament d’un magnífic bosc de pi i podrà gaudir d’unes vistes espectaculars del coll d’Ordino.

El punt de sortida se situa al camí de l’esquerra abans de la barrera en direcció al forat Fosc, a la carretera del coll d’Ordino. Una vegada se surt de la pista forestal a la carretera, aquesta s’ha de travessar i seguir per la pista fins al pic del bony de les Neres. El primer que els alpinistes es trobaran és la font de la Navina, on segons l’època que es visiti disposa d’aigua o està completament seca. Durant tot el recorregut, hi ha indicacions del camí a seguir, així com informació interessant sobre la naturalesa. Un cop al coll, s’ha d’agafar el camí cap a la dreta. Primer es recorrerà un tram camp a través i després la ruta segueix per una pista forestal fins al mateix cim.

Una vegada a dalt del pic del bony de les Neres, es pot gaudir d’unes vistes espectaculars del coll d’Ordino i de les parròquies d’Encamp i de Canillo. La baixada es pot realitzar pel mateix itinerari de pujada fins al coll d’Ordino. Després el recorregut segueix per la carretera forestal fins al punt des d’on s’ha sortit.

Realitzar aquest itinerari no és recomanable en cas que s’hagin produït fortes nevades a la zona. Els experts recomanen comprovar el perill d’esllavissada de neu (www.allaus.ad) abans d’emprendre la ruta, ja que no es recomana realitzar-la amb un risc d’allaus superior al nivell quatre.

El pic del bony de les Neres és un recorregut fantàstic per realitzar-lo amb la família o amb els amics. Els aventurers recorreran gran part del trajecte a través d’un bosc de pi, al bell mig del coll d’Ordino. Al llarg del camí, els alpinistes gaudiran d’una bona estona envoltats per la naturalesa. En definitiva, el pic del bony de les Neres és una ruta fàcil i màgica.

LOCALITZACIÓ: Ordino

DURADA: 2 hores i 30 minuts (anada i tornada)

DIFICULTAT: moderada

DISTÀNCIA: 12,5 quilòmetres

DESNIVELL: +685 m / -685 m

Un pic senzill i màgic

tracking