Camins d'iniciació

Tomb del riu Pollós. Una ruta circular sense dificultats i apta per a tothom. Situada al parc natural comunal de les valls del Comapedrosa, és una molt bona opció per iniciar-se en la pràctica de les raquetes i l’esquí

Camins d'iniciació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es tracta d’un itinerari circular situat al parc natural comunal de les valls del Comapedrosa, a la parròquia de la Massana. El parc té una superfície protegida de 15,42 quilòmetres quadrats. El seu imponent paisatge d’alta muntanya no deixa indiferent ningú. Format per boscos, llacs i cascades, la seva xarxa de rutes de senderisme i refugis d’alta muntanya ofereix la possibilitat realitzar un gran nombre d’excursions i contemplar la fauna i flora autòctones. La zona compta amb fins a tres refugis i és apta per a tots els públics. Amb tot, resulta ser un dels millors llocs de tot el Principat per iniciar-se per primer cop en la pràctica de les raquetes i l’esquí. El riu Pollós presenta un règim característic, amb crescudes fortes a la primavera i dos períodes de sequera, un al final de l’estiu i un altre a l’hivern.

És important tenir en compte que a l’inici del camí cal passar per un tram de la pista de les Marrades, de l’estació d’esquí d’Arinsal. El punt d’inici s’ubica a la carretera CG-5 en direcció cap al poble d’Arinsal. Un cop s’ha sobrepassat el quilòmetre 2,5, s’arriba a un aparcament asfaltat. A la part sud d’aquest aparcament hi ha el telecadira Josep Serra i un rètol que indica el circuit interpretatiu. Just en aquest punt és on comença l’itinerari, aproximadament al punt final del túnel d’Arinsal. Des del principi fins al final del recorregut, en cap tram es presenten zones exageradament complicades i és un camí que es caracteritza per tenir molt poc desnivell. El camí a fer no passa dels 60 minuts i el conjunt de l’itinerari està molt ben senyalitzat. Precisament per aquest motiu és una ruta ideal i molt adequada per realitzar en família o amb nens petits, ja que és àgil, no resulta pesada ni tampoc monòtona. Al llarg del recorregut es pot gaudir de salts d’aigua i de la fauna i flora de la zona. També hi ha diversos ponts per passar que porten fins als refugis.

A banda d’això, es pot observar una fantàstica cascada d’aigua i un berenador amb quatre taules, quatre barbacoes i una font. És un lloc tranquil, silenciós, molt poc massificat i, sobretot, perfectament cuidat. Un lloc de calma total, idoni per contemplar, gaudir i estar ben a prop de la naturalesa del país, sense haver de desplaçar-se gaires quilòmetres.

LOCALITZACIÓ: la Massana

DURADA: gairebé 1 hora anada i tornada.

DIFICULTAT: fàcil

DISTÀNCIA: 2 quilòmetres anada i tornada.

DESNIVELL: +150 m / -87 m

Camins d'iniciació

tracking