Aniversari

La Cambra celebra 30 anys amb un homenatge als qui han contribuït a consolidar l'entitat

Mas destaca el compromís per seguir vetllant per la dinamització econòmica 

Acte dels 30 anys de la Cambra de comerça ahir a Ordino

Acte dels 30 anys de la Cambra de comerça ahir a OrdinoCCIS

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS) va celebrar ahir al vespre a l'Auditori Nacional a Ordino l'acte institucional dels seus 30 anys d'història amb una trobada que va aplegar els impulsors, promotors, caps de govern, ministres de tutela, presidents de l'entitat i els principals representants del sector econòmic del país, que participen i han participat en la consolidació de la Cambra com a entitat defensora dels interessos de les empreses i de reconegut prestigi dins del teixit empresarial andorrà, segons informa en un comunicat. 

L'acte va ser conduït per l'actual directora de la Cambra, Sol Rossell, i l'anterior directora de l'entitat, Pilar Escaler, per fer un repàs dels inicis de l'entitat, el desenvolupament de la institució, la seva consolidació i projecció internacional i també, el paper que actualment té dins de la societat andorrana. La commemoració dels 30 anys va ser un reconeixement a les persones que han treballat per fer créixer la Cambra en les diferents etapes de la història d'Andorra, en la trajectòria de l'entitat al llarg d'aquestes tres dècades i en la consolidació de la institució, destaca la Cambra. La cloenda va anar a càrrec del cap de Govern, Xavier Espot, que va adreçar un parlament als assistents als jardins de la Casa Museu Areny-Plandolit.

La Cambra va ser creada per llei el 1993 com a "entitat de dret públic i representa i defensa els interessos generals de les empreses andorranes tot impulsant la promoció econòmica sota la tutela del ministeri adscrit al Registre de Comerç". El cens de la Cambra aglutina un total de 10.147 registres de comerç que representen més del 85% del PIB nacional. L'entitat va ressaltar que treballa per millorar l'activitat de les empreses des de diferents àmbits. Ja sigui a través de dur a terme actuacions d'interès general que contribueixin a l'impuls de l'activitat econòmica i també, de l'exercici de les seves competències així com la consolidació d'òrgan consultiu de les administracions públiques.

Cinc presidents

Tots els presidents de la Cambra, Jordi Marquet, Francesc Pallàs, Marc Pantebre, Miquel Armengol i l'actual president, Josep Maria Mas, van ser també protagonistes de l'acte, "ja que tots ells han estat i encara són un reflex del lideratge d'una entitat que ha guanyat prestigi i reputació al llarg d'aquests anys d'història", remarca el comunicat.

Josep Maria Mas va agrair el suport institucional dels caps de govern i dels ministres de tutela en aquests 30 anys tot destacant també la neutralitat i la independència com a valors propis de la Cambra. el president actual va fer èmfasi en la voluntat de diàleg amb les institucions públiques del país per tirar endavant els projectes econòmics i reptes de futur que Andorra haurà d'afrontar en els propers anys. Mas va manifestar que "la nostra voluntat per als anys venidors és disposar d'una Cambra accessible i propera a tothom, i des d'aquí, continuarem estant a la disposició dels empresaris del país i de totes les institucions que promoguin l'activitat econòmica". I va incidir en el compromís de l'entitat per "continuar vetllant per la dinamització econòmica i el progrés des d'un model de gestió basat en la col·laboració publicoprivada, el diàleg i el consens".

La Cambra indica que un dels moments més emotius d'anit va ser l'homenatge a Pilar Escaler, directora de la Cambra durant 30 anys "i, per tant, una persona que ha dedicat gairebé tota la seva vida professional a contribuir a fer de la Cambra la institució que és en l'actualitat".

tracking