Erika Wilches

“Els nens aprenen a gaudir de la joguina i a compartir-la”

Juntament amb el seu marit han creat BallenaToys, una plataforma de lloguer de joguines. Aspiren a arribar al 5% de les famílies amb infants del país. L’objectiu és lluitar contra el malbaratament i ensenyar als nens a compartir.

Erika Wilches

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quant tarda un infant a cansar-se d’una joguina?

Normalment, de dos a tres mesos. Especialment en edats de zero a dos anys, perquè són en etapes que passen molt ràpid: comencen a gatejar, a caminar...

Com sorgeix la idea de crear BallenaToys?

L’experiència amb les meves filles m’ha ensenyat que els nens i nenes es cansen de les joguines i que s’acumulen a casa. El lloguer de joguines és un concepte molt comú en països com els Estats Units i Anglaterra.

Per quines raons les famílies opten per llogar les joguines?

Per qüestions molt diverses, com ara d’espai, economia o sostenibilitat. La gent està canviant el xip: cada cop compra menys i lloga més.

La inflació portarà cada cop més a aquesta tendència?

L’augment de preus està afectant totes les famílies. Els pares se senten culpables, perquè normalment les joguines són molt cares, però el joc és fonamental per a la vida emocional i lúdica del nen.

A més, cada cop hi ha més consciència mediambiental...

Sí. De fet, el propòsit és oferir a les famílies un servei lúdic mentre lluitem contra el malbaratament. Proposar una gran varietat de joguines que es poden llogar.

Quantes joguines tenen?

De moment, en tenim 300 de diferents, però ens proposem arribar a 500.

Són noves o de segona mà?

El 95% de les joguines que oferim són noves, però en tenim una petita quantitat que les hem comprades de segona mà. Ara bé, totes estan en perfectes condicions.

Durant quant temps es poden llogar?

Un mes.

Quin tipus de client opta per aquest servei?

Els nostres clients són de diferents tipus socials i les raons per les quals aposten pel nostre servei són diverses.

A molts nens els costa compartir les joguines... Com gestionen desfer-se’n?

Els pares els expliquen que, després d’ells, un altre nen gaudirà de la joguina i hi ha un aprenentatge. Els ajuda a entendre que han de gaudir de la joguina, però que l’han de cuidar. Aprenen a compartir, a tenir sentit de pertinença i comunitat. És una bona alternativa.

Es marquen aportar un granet de sorra a una causa social...

Sí. A cada aniversari ens comprometem a aportar el 5% dels nostres beneficis a la causa social que els nostres clients decideixin. Escollirem tres associacions i ells votaran la causa on destinar l’aportació.

tracking