La droga dels nazis

Tropes del tercer reich van prendre metamfetamina

La droga dels nazis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La metamfetamina va ser sintetitzada al Japó el 1919 i es va començar a comercialitzar l’any 1938, amb el nom de Methedrina. S’usava en descongestius nasals. És un fàrmac que augmenta l’autoconfiança i la concentració, alhora que redueix la sensibilitat al dolor, la gana, la set i la necessitat de dormir.

Durant la Segona Guerra Mundial, es va repartir entre les tropes del Tercer Reich un producte anomenat Pervitín. Era fabricat a Berlín pels laboratoris Temmler i contenia 3 mg de metamfetamina. Tot va començar pels volts del setembre del 1939, quan el professor d’universitat Otto Ranke va provar el Pervitín amb noranta estudiants. Ranke va arribar a la conclusió que la metamfetamina podria ajudar a la Wehrmacht a guanyar la guerra. Els primers a rebre el fàrmac van ser els conductors militars durant la invasió de Polònia. Vist l’èxit, va ser utilitzat àmpliament en totes les branques de l’exèrcit del Tercer Reich, perquè donava als soldats un rendiment sobrehumà. Era molt popular entre els pilots de la Luftwaffe, ja que millorava el rendiment i induïa una vigília perllongada.

Durant l’abril i juliol del 1940 es van repartir més de 35 milions de comprimits. Estaven etiquetades com a ‘estimulants’, i les instruccions recomanaven una dosi d’un o dos comprimits “només si és necessari, per mantenir la falta de son”. Els seus greus efectes secundaris van obligar l’exèrcit a reduir dràsticament el seu ús el 1940. Es van adonar que a la tropa li costava molt recuperar-se dels efectes secundaris, i molts semblaven zombis. Aquests efectes secundaris són principalment: trastorns del son, l’esgotament físic i cognitiu, o l’augment de l’agressivitat. Alguns soldats es van tornar tan violents que van atacar altres oficials o van cometre crims contra la població civil.

Durant la dècada dels 50, l’empresa Obetrol va ser la primera a patentar la metamfetamina pel tractament de l’obesitat. Gràcies als seus efectes psicològics i estimulants, la píndola d’Obetrol va esdevenir molt popular per fer dieta als Estats Units. El 1971 es van descobrir les propietats addictives de les amfetamines, i els governs les van convertir en substàncies controlades, i en van regular es­trictament la producció i la distribució.

CAL SABER

Contra l’obesitat i el TDAH

Actualment, la metamfetamina es ven sota el nom comercial de Desoxyn, i s’utilitza per tractar l’obesitat i el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat.

Esgotament i agressivitat

Els principals efectes secundaris que pot causar el consum de la metamfetamina són l’esgotament físic i cognitiu o l’augment de l’agressivitat.

Conductors desperts

Els primers soldats que van prendre metamfetamina (a través d’un fàrmac, el Pervitín) van ser els conductors militars durant la invasió de Polònia.

tracking