Sense arruges a l'entrecella

El 'bòtox' i l'àcid hilurònic, els tractaments més freqüents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les arrugues de l'entrecella és una de les consultes més freqüents, especialment en homes i dones de mitjana edat, ja que la seva aparició provoca una aparença cansada, tensa o clarament enfadada. Fer desaparèixer aquestes arrugues proporciona un aspecte més fresc, jovial, obert i serè, projectant així una imatge més agradable a la persona que tenim davant nostre. En les relacions personals i de feina, oferir un rostre relaxat, sense tensió, facilita la comunicació i l’enteniment. Dialogar o tractar de negocis amb una persona amb profundes arrugues o solcs ens fa, inevitablement, percebre-la com un possible adversari. Tot això té a veure amb mecanismes mentals subconscients que formen part d’un coneixement de les relacions socials.

A les arrugues de l’entrecella se li ha donat més importància des de l’aparició de la toxina botulínica, a finals dels anys 90, ja que unes petites injeccions, sense risc, permetien alleujar temporalment aquest gest tan visible. Des de llavors, el fenomen bòtox ha estat imparable. La toxina botulínica, utilitzada professionalment a l’entrecella, aporta una millora excel·lent encara que efímera, degut que sol durar uns quatre mesos. El tractament consisteix a realitzar tres o cinc punxades indolores a la zona i no té efectes secundaris.

Un altre tractament addicional és l’àcid hialurònic, una mena de gelatina més o menys densa que s’injecta als sols i les arrugues i que serveix per emplenar i expandir la pell cap a fora. És necessari quan, malgrat la toxina botulínica, l’arruga no desapareix completament. Això es deu que el bòtox relaxa la musculatura responsable del frunziment, i en conseqüència la de la pell que es troba per sobre. Com que la persona porta anys fent aquest gest, l’arruga és tan profunda que ha de ser reparada amb l’àcid hialurònic.

Ambdós tractaments són totalment compatibles, i de fet és molt freqüent haver-los de fer tots dos, el mateix dia o en dies diferents. La seva combinació proporciona un resultat perfecte.

Entre l’ús i l’abús

El mal ús del bòtox ha comportat canvis importants en la fisonomia d’algunes persones. En aquest sentit, cal dir que ha sorgit un progressiu rebuig en veure com certs personatges populars o celebrities han quedat desfigurats. I és que, com totes les coses, l’abús i el mal ús dels tractaments provoca efectes contraris als que es desitjaven originàriament.

tracking