Primavera a ratlla

Les ratlles tornen temporada rere temporada i ja s’han convertit en un bàsic de qualsevol fons d’armari

Primavera a ratlla.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta primavera et quedaràs a ratlles. I és que, un cop més, amb l’arribada del bon temps l’estil navy comença a fer-se un lloc dins l’armari. Només cal donar una ullada a les principals firmes de moda o a les passarel·les per comprovar-ho.

Les ratlles tornen temporada rere temporada i ja s’han convertit en un bàsic de qualsevol fons d’armari. Això té una explicació: són un estampat molt versàtil. Podem trobar ratlles en samarretes, en pantalons, en vertical, en horitzontal, amples, asimètriques, bicolors... Les possibilitats que ofereix aquest estampat són gairebé infinites.

La seva història

És cert que les ratlles són un clàssic, però també ho és que amb els anys s’han anat reinventant i han anat guanyant en sofisticació. Lluny queda, així, aquell primer ús que li van donar els mariners francesos al segle XVIII, que van optar per vestir-se amb jerseis d’aquest estampat per tal de ser reconeguts amb major facilitat si queien al mar.

Si parlem de la història de les ratlles, no podem deixar de mencionar la revolucionària dissenyadora francesa Coco Chanel, qui a principi del segle XX va començar a utilitzar la samarreta a ratlles d’estil nàutic i la va integrar per primera vegada a la moda femenina. Malgrat que abans ja es portaven, ella va saber fer d’aquest estampat un referent de frescor i modernitat. Cal dir, però, que no va ser fins al 1966 que un altre dissenyador francès, Yves Saint Laurent, va incorporar les ratlles a l’alta costura, a la col·lecció Matelot (Mariner).

Volants i quadres, també

Juntament amb les ratlles, aquesta primavera es porten els volants, que podem trobar en pantalons, faldilles, camises i qualsevol tipus d’accessoris, i el quadre vichy. A més, els texans tornen a ser el bàsic per excel·lència. Amb brodats, baixos irregulars, desfilats... per a tot tipus de gustos i estils.

Una altra tendència primaveral són les peces que deixen les espatlles descobertes.

tracking