Per què escollir productes 'bio'?

No és cert que l’ecològic sigui sempre més car

Per què escollir productes 'bio'?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des de fa unes setmanes hem anat desglossant els beneficis de l’alimentació ecològica des de tots els seus vessants. Avui us oferim un grapat de raons més per escollir aquest tipus de productes fets seguint uns estàndards de producció ambientalment sostenibles i que respecten la salut.

1. Animals. Té en compte el benestar animal i els mètodes de producció ecològics s’adapten als cicles naturals de les diferents espècies.

2. La pell. En certs aliments que, per exemple els cerelas integrals o la fruita que prenem amb pell, el seu consum hauria de ser obligatòriament de procedència ecològica. La pell de la fruita tractada generalment no s’hauria de consumir, ja que podria suposar riscos per a la salut en acumular certes substàncies que poden ser tòxiques. El problema és que quan retirem la pell també ens enduem una zona on es concentren bona part de les vitamines i el valor nutricional disminueix.

3. Producció. La producció d’aliments ecològics és molt diferent de la d’aliments convencionals. S’intenta respectar tots els aspectes de la sostenibilitat. Això suggereix que cal promoure una dieta basada en aliments locals i de temporada.

4. Beneficis per al sector. Els consumidors de productes ecològics, a través de la seva elecció responsable, contribueixen a la independència d’agricultors i a la creació de llocs de treball.

5. Canvi del sistema. Apostar per productes de conreu ecològic és una elecció responsable que pot aconseguir canvis en l’activitat d’empreses i administracions, en impulsar-les cap a mètodes i productes més respectuosos amb el medi i la salut de totes les persones. 6. El preu. No és cert que els productes ecològics siguin més cars. Tenen un contingut en nutrients per unitat de pes superior als convencionals, per tant no resulten més cars.

Per què comprem pantalons de marca?

El moviment ecològic pretén en darrera instancia transformar la manera que tenim de relacionar-nos amb el medi ambient, i aportar valors de solidaritat social. Però a més és més saludable. És com comprar uns pantalons: en podem adquirir uns de barats o uns de marca bona i comprem els de marca bona perquè donen unes garanties. El mateix passa amb els aliments, i com hem vist, la diferència dels pantalons i els aliments és que els últims els ingerim amb les conseqüents implicacions per a la salut.

tracking