Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
El moment del còctel

Com preparar un mai tai

Ara que la temporada d’esquí s’acaba i treu el cap el sol no hi ha res millor que un invencible Mai Tai (el seu nom a Tahiti significa el millor).
Un còctel mai tai

Com preparar un mai tai

Un còctel mai tai

Actualitzada 18/04/2017 a les 20:51
Ara que la temporada d’esquí s’acaba i treu el cap el sol, i el nostre esperit sembla anar necessitant adaptar-se a les altes temperatures, no hi ha una beguda espirituosa millor que el rom. I si parlem de sol, platja, calor, rom i còctels, segurament estareu pensant en el Mojito o la Caipirinha, però crec que no hi ha res millor que un invencible Mai Tai (el seu nom a Tahiti significa el millor). Aquest exòtic còctel és ideal per prendre’l a petits glops per gaudir del seu deliciós sabor. És una opció perfecta per prendre a mitja tarda o a la nit. Encara que pel seu nom sembli ser importat d’algun lloc del Carib, es va crear a Califòrnia després de la Segona Guerra Mundial per Victor J. Bergeron, popularment conegut com a Trader Vic. El va idear després de saber que uns amics tahitians anirien a visitar-lo i va voler delectar-los amb alguna cosa diferent d’aparença caribenya. I en provar el glop van ser els amics els que el van batejar com a Mai Tai. El Mai Tai reflecteix el sentiment que va quedar en les tropes dels EUA en tornar de la Segona Guerra Mundial i els desitjos de tornar a sentir les bondats descobertes al Pacífic, barreja de sentiment de buit, culpa i alhora d’agraïment a la gent, clima, begudes i fruites allà descobertes. El Mai Tai se sol servir en copa gran i rodona. Si es vol, s’hi pot donar una mica de color i sabor dolç amb un cop de granadina. També afegir-hi una mica de sucre, ja que pel seu alt contingut en alcohol i baix en sucs té un gust bastant fort.

LA RECEPTA:

INGREDIENTS:
40 ml de rom blanc
20 ml de rom anyenc (si pot ser especiat, tipus Captain Morgan)
10 ml Triple Sec estil Cointreau
10 ml Amaretto estil Di Saronno
15 ml llimona (suc)
15 ml pinya (suc)
5 ml de granadina

PREPARACIÓ:
1. En una coctelera posem tres o quatre glaçons de gel, afegim els ingredients. Tapem la coctelera i l’agitem fins a notar que comença a suar.

2. Aboquem el contingut en un got ample ple de gel picat.

Presentació del Mai Tai: Un twist de llimona, una branqueta de menta, un tall de pinya i una cirera de Marasquino. Una de les variacions que es poden fer és afegir diferents sucs, com ara uns 15 ml de taronja o plàtan.

Recepta original (1944) 60 ml J. Wray & Nephew 17 anys, sobre gel picat. Cal afegir-hi el suc d’una llima fresca, 15 ml Holland DeKuyper Curaçao de taronja, 8 ml de xarop de Caramel de Trader Vic, 15 ml Xarop francès Garnier Orgeat. Agiteu vigorosament i afegiu-hi una branca de menta fresca

Des de Glops Palau us animem a fer la recepta, segur que gaudireu!
 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts