Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sexualitat

Un món de fantasia

Les fantasies sexuals compleixen múltiples funcions
Les fantasies donen amplitud a la imaginació i són l'estímul principal de l'erotisme

Un món de fantasia

Les fantasies donen amplitud a la imaginació i són l'estímul principal de l'erotisme

Actualitzada 18/01/2017 a les 18:02
Les fantasies sexuals compleixen múltiples funcions en l’equilibri sexual de la persona. Entre les més importants, ens trobem que són el suport principal de la nostra llibertat sexual. En poder ser propietaris exclusius de les fantasies, les dotem de la privacitat necessària per poder expandir la nostra sexualitat.

Les fantasies donen amplitud a la imaginació, són l’estímul principal de l’erotisme, i afavoreixen l’autoconeixement i el desig. També ens permeten sortir de la monotonia i les pràctiques limitades com la pornografia, i expressar els nostres desitjos i sentiments més profunds. A més, ens donen l’oportunitat d’experimentar sensacions en relació a situacions que no hem viscut mai. Si es vol, es poden compartir amb la parella per incrementar l’excitació i el desig.

Les fantasies en la nostra ment i privacitat són inofensives. Molts no gaudeixen d’elles perquè creuen que tenir-ne és dolent o símptoma de malaltia. Això genera sentiments de culpa que fan que s’abandoni la possibilitat de gaudir d’una sexualitat sana i lliure, deixant de costat les fantasies en creure que són un problema.

Res a veure amb la realitat
Cal indicar que les fantasies sexuals no han de coincidir amb el que realment es desitja en la realitat. En el món de la fantasia tot està permès, en el real evidentment, no. Una persona pot fantasiejar amb la infidelitat, o el sexe grupal, o de tenir sexe amb una persona estranya i en la realitat no voler portar a terme cap d’aquestes pràctiques.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts