Espais per sentir

Els beneficis de les sales Snoezelen són molts

Espais per sentir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les setmanes anteriors hem tractat la importància de l’estimulació sensorial i els beneficis d’utilitzar-la en pacients amb Alzheimer i altres demències. En aquesta ocasió, volem parlar de les sales d’estimulació sensorial Snoezelen, creades als Països Baixos als anys setanta i destinades a persones amb problemes de desenvolupament.

La filosofia d’aquestes sales s’enfoca cap a la relaxació, el descobriment i la interactivitat, respectant la motivació i el ritme de cadascú, i estimulant els cinc sentits de manera separada. Les persones que se’n beneficien, milloren la seva qualitat de vida augmentant el grau d’autonomia, la tolerància, el control de les emocions i la comprensió.

Le sales Snoezelen resulten molt eficaces en persones amb funcions físiques o mentals limitades, i també quan els fàrmacs no produeixen efecte i apareixen símptomes com ara l’ansietat, la depressió o apatia.

En la majoria dels casos sorgeixen experiències molt positives però no sempre totes les persones s’adapten bé al tractament. Per això, és important que el terapeuta adapti les sessions a cada usuari, realitzant-les de forma individual, aportant un clima càlid i sempre estant present a la sala.

tracking