La targeta de pàrquing, compatible amb la d'Escaldes-Engordany

Tots els ciutadans podran adquirir l’E-parq, amb la qual tindran una hora gratuïta als pàrquings encampadans. Un cop passat aquest temps, abonaran la meitat de la tarifa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Circulació, Aparcaments i Via Pública d’Encamp, Laura Mas, va presentar ahir l’E-parq, una targeta per als pàrquings de la parròquia, però que es preveu que també sigui compatible amb els d’Escaldes. A més, la targeta AD+ de la parròquia veïna servirà per a les màquines d’Encamp. Mas va explicar que les màquines dels dos llocs són les mateixes i que són compatibles. Amb aquest objectiu, Encamp ha actualitzat el software perquè sigui una realitat. No obstant això, Mas no va precisar quan es podria posar en marxa la iniciativa. “Es vol que sigui per al 2017, però aquest servei és una mica complex perquè s’han de fer compensacions entre els dos comuns.” Mas va indicar que amb Andorra la Vella existeix la intenció que les targetes siguin compatibles, però és més complicat perquè la maquinària i el software són diferents.

Tots els ciutadans podran adquirir l’E-parq, amb la qual tindran una hora gratuïta als pàrquings encampadans. Un cop passat aquest temps, abonaran la meitat de la tarifa. Segons la publicació del BOPA, el quart d’hora en un pàrquing d’Encamp costa 0,45 cèntims, mentre que l’hora puja a 1,86 cèntims. Així, amb aquesta targeta els quinze minuts costarien 0,22 cèntims i l’hora 0,93 cèntims. Adquirir la targeta tindrà un cost de 30 euros, dels quals cinc seran de dipòsit. L’E-parq es podrà carregar a les màquines dels pàrquings, però es preveu fer-ho extensible a 45 aparells de zona blava i verda. El projecte té un cost de 20.000 euros.

La targeta es podrà utilitzar en sis pàrquings: Encamp, Terres primeres de Valls, Sant Miquel, Complex, Arínsols i Prat Areny. A més, la idea és que més endavant es pugui fer servir als pàrquings del Funicamp i els Espialassos. De moment, no funcionarà al Pas. “La concessionària és diferent”, va puntualitzar Mas.

tracking