Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Escaldes-Engordany combat la processionària amb drons

Durant la jornada d'avui s'han fumigat les zones dels Vilars i Coll de Jou
El dron que s'ha usat per combatre la processionària.

Escaldes-Engordany combat la processionària amb drons

El dron que s'ha usat per combatre la processionària.

Comú d'Escaldes-Engordany
Actualitzada 22/03/2017 a les 20:20
La proliferació de la processionària del pi, típica de l’època de l’any en què ens trobem, ha fet moure fitxa al comú d’Escaldes-Engordany, que avui ha fumigat les zones dels Vilars i Coll de Jou amb un dron. La processionària ha estat detectada pels tècnics de medi ambient dels diferents comuns, dins el pla de seguiment de l'estat dels boscos. Els comuns de les set parròquies treballen conjuntament en l'afectació de la processionària des de la passada tardor, quan es van detectar un gran nombre de nuclis afectats per aquesta eruga i es va procedir a iniciar un tractament per frenar la seva propagació.

Amb l’actuació d’aquest dimecres s’ha volgut disminuir la plaga en els indrets més afectats, propers a les zones més concorregudes. Un cop les erugues mortes, les bosses es mantenen visibles als pins fins a l’estiu o a la tardor, fins a ser totalment degradades. Els danys sobre la vegetació són patents i els arbres es debiliten, però arribada la primavera es recuperen. Sense una actuació convenient i a temps, els arbres podrien acabar greument afectats.

Vista la proliferació i l’abast de la plaga d’aquest any, els comuns volen analitzar i valorar el grau d’afectació de la plaga per als propers anys i planificar els tractament preventius a realitzar.

Els especialistes recomanen no entrar en contacte amb aquestes erugues per evitar reaccions al·lèrgiques. Les erugues de la processionària, tenen uns pèls urticants amb una substància tòxica que pot causar greus irritacions a les persones i dificultats respiratòries als animals, principalment en gossos i cavalls.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts