Els inspectors de la via pública posen 4 multes des del gener

Han imposat tres sancions de 300 euros per abocar residus al carrer

Els inspectors de la via pública posen 4 multes des del generArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tres inspectors de la via pública van començar a exercir la seva funció el juny de l’any passat i, des del gener, un cop aprovada la nova ordinació reguladora del procés sancionador, tenen potestat per multar. Des de llavors han imposat quatre multes, tres de les quals per abocament de mobles i deixalles voluminoses a la via pública. El destinatari de la quarta ha estat un restaurant per fer una barbacoa en un espai públic.

El comú va informar que les multes per abocament de mobles i voluminosos comercials o industrials a la via pública han estat de 300 euros cadascuna. En aquest sentit, la corporació va recordar que la normativa estableix que aquest tipus de deixalles s’han de lliurar a gestors autoritzats. Si hi ha reincidència, la voluntat és castigar amb multes més quantioses.

Respecte a la infracció comesa per un restaurant, el comú va assenyalar que fent una barbacoa en un espai públic s’ha infringit l’ordinació reguladora de la higiene pública, que estableix la prohibició de tenir o llençar materials o productes sòlids, líquids o gasos que afectin negativament la imatge de la parròquia.

Els tres inspectors són els responsables de controlar els abocaments sense autorització de residus, mobiliari i ferralla; els abocaments de residus líquids al riu; la correcta senyalització de les obres, el control d’animals domèstics, desperfectes a la via pública o infraccions d’higiene, entre d’altres.

Durant el segon semestre del 2016 el comú ja va incoar un expedient a un comerç per deixar mobiliari a la via pública, al centre de la parròquia.

tracking