Torres diu que l'acord amb Saetde ja és “o caixa o faixa”

El comú està esperant que la societat presenti la documentació on demostri que els terrenys de Concòrdia ja són a la concessió

Torres diu que l'acord amb Saetde ja és “o caixa o faixa”Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord d’intencions que el comú d’Encamp i Saetde van signar el 29 de setembre del 2015 continua sense concretar-se en un document legal que fixi les condicions per a l’ampliació de la concessió. Les discrepàncies entre les dues parts es mantenen per la titularitat dels terrenys de Concòrdia, que la societat assegura que ja formaven part de l’espai que ha d’explotar i la corporació considera que s’hi afegirien ara i que, per tant, hauria de rebre una compensació a canvi. El cònsol major, Jordi Torres, estima que després d’un any i mig intentant trobar una fórmula per concretar el nou acord “és un tema que aquest any hauria de ser o caixa o faixa, o blanc o negre”, alhora que apunta que té la percepció que “el document que ens ha de presentar Saetde ja el té bastant bastit i crec que no estarà gaire temps a presentar-lo”.

Etiquetes:

El comú espera fa mesos que Saetde aporti la documentació que demostri que la part de Concòrdia ja estava inclosa en la concessió, “i crec que hi deu haver interrogants i els documents potser no són tan clars com pensa la concessionària” de Pas de la Casa-Grau Roig. “Ells s’estan documentant, no sé si han demanat informes”, i això faria, a parer de Torres, que s’estigui dilatant la solució per tancar les diferències entre les dues parts, segons explica a COPE Andorra-AD Ràdio. La corporació defensa que “aquests terrenys no són a la concessió i ja veuríem si han de pagar més canon o de quina manera es contraresta”, i reconeix que hi ha hagut litigis judicials que en part han donat la raó a la societat i que potser una part de l’espai objecte de la controvèrsia “estaria dins de la concessió, però nosaltres evidentment ens hem de mantenir en la posició que sempre ha defensat el comú. No el d’ara, parlo d’anys anteriors”, assegura el mandatari encampadà.

El cònsol subratlla que “per canviar d’opinió necessitem uns arguments jurídics sòlids que ens convencin i això és el que li he demanat a Saetde. Si tens tan clar que els terrenys estan dins de la concessió, aporta’ns documentació que jurídicament puguem dir: té raó, i en això estem”. I és que Jordi Torres remarca que quan la societat presenti la informació s’haurà d’analitzar i valorar, “i si veiem que Saetde té raó primer ens ho hem de creure i després explicar-ho al poble”. Incideix en aquest sentit que fins ara és un assumpte que a la par­ròquia “una gran part dels ciutadans estan convençuts que aquests terrenys mai han estat a la concessió. Llavors s’haurà de fer una reunió de poble i explicar-ho i que tothom quedi convençut”. I hi afegeix que en el procés d’anàlisi de la documentació que està esperant el comú hi participaran els tècnics i la minoria, que també forma part “d’aquest equip de treball, i els estem informant de com es troba el procés i entre tots valorarem i ja ho decidirem”.

El cònsol encampadà insisteix que el tema “és complicat i arribar a acords és dificultós”, alhora que assenyala que la majoria dels punts inclosos a l’acord d’intencions “són de fàcil assoliment”, i no hi veu grans problemes perquè hi hagi entesa entre el comú i la concessionària per tirar endavant el que es va acordar, sempre que siguin capaços de superar les posicions oposades respecte a Concòrdia.

L’acord d’intencions per ampliar la concessió preveia un pla d’inversions d’uns vint milions per millorar les pistes de Pas de la Casa-Grau Roig que el cònsol considera que es poden anar tirar endavant en aquest impasse actual. “Saetde podria desenvolupar igual les que són arranjaments de pistes i telecadires que no estan a Concòrdia”, exposa Tor­res, i valora, però, que n’hi ha d’altres que la societat no implementarà mentre no es tanqui l’acord d’ampliació de la concessió. “Al Pas hi ha dos edificis importants que té previst construir però si no tanquem l’acord d’intencions difícilment ho farà, perquè amb el temps que li queda de concessió no podria amortitzar aquestes edificacions i una mica està a l’expectativa de si tanquem l’acord per poder desplegar el planning que s’havia fet”.

El cònsol opina que el retard de Saetde és perquè “crec que el que volen fer és un document suficientment sòlid perquè quan ens el presentin al comú ens el creguem, i deuen tenir problemes per fer-ho”, i ressalta les relacions del comú i el soci majoritari de les pistes encampadanes, Joan Viladomat, perquè el cònsol forma part del consell d’administració de Grandvalira, “cosa que abans no passava, i contacte en tenim”. De les converses que mantenen, Torres indica que Viladomat els explica “que els juristes ho estan mirant i crec que Saetde també té interès, i pel seu costat també deu estar collant”, i reitera que aquest any s’hauria de tancar l’assumpte “ja sigui en positiu o en negatiu, perquè si no arribem a un acord difícilment el tirarem endavant, hi ha d’haver la voluntat de les dues parts”. Una possibilitat que el cònsol valora que es pot donar perquè “crec que la voluntat dels dos és trobar un consens”.

Saetde té encara 21 anys de concessió per explotar les pistes de Pas de la Casa-Grau Roig, però Jordi Torres destaca que tot i que sembli un període molt llarg “si volem que Saetde inverteixi en l’estació hem de mirar de solucionar-ho ràpid”.

tracking