Ld'A lamenta la falta de marge per opinar en el pla d'Arcalís

Assegura que el comú va presentar una única via d’acció i finançament

Ld'A lamenta la falta de marge per opinar en el pla d'ArcalísANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les conselleres de Liberals d’Andorra del comú d’Ordino, Eva Choy i Sandra Tudó, van lamentar que el pla director d’Arcalís deixa poc marge perquè els ciutadans opinin, alhora que només dona un via de finançament. El comú va presentar dimarts el master pla al consell d’administració de Secnoa i les dues conselleres van assistir a la trobada.

“El que se’ns va presentar era una única via i ens va sobtar que no hi hagués diferents plans paral·lels que el poble pogués decidir”, va manifestar Tudó. Sobre la possibilitat que el pla s’obri a diverses vies de finançament, Tudó va assegurar que ara mateix només es preveu una única manera. “Ells van parlar d’un sol tipus de finançament i nosaltres creiem que s’hauria d’obrir a altres tipus de finançament”, va precisar Tudó, que hi va afegir que van veure el pla “molt tancat”.

D’altra banda, les dues conselleres van exposar que el pla està carregat “d’obvietats” i que esperaven “unes perspectives superiors”. Malgrat això, no van avançar cap detall sobre les remodelacions que es volen fer a Arcalís i l’import que costarien. Això té lloc pel fet que no han pogut accedir al pla per escrit. En aquest context, van exposar que no el volen valorar fins que no tinguin el pla i el puguin estudiar. El cònsol de la parròquia, Josep Àngel Mortés, va exposar que no avançarà res del pla fins que no l’hagin presentat als treballadors i a la reunió del poble, prevista per a la setmana que ve. “Quan s’hagi explicat el pla director d’aquí sortiran els inputs i les opcions amb les quals nosaltres actuarem”, va precisar.

Sobre la possibilitat de fer una consulta popular, Mortés va indicar que es farà “en el moment que es cregui que és oportú fer-la i que hi hagi el motiu per fer-la”.

Mortés només va detallar que l’elaboració del pla havia tingut un cost de 25.000 euros.

EL PÀRQUING COSTA 22.000 EUROS MÉS

La consellera liberal Eva Choy va posar en relleu ahir que el pàrquing del Serrat va tenir un sobrecost de 22.236 euros. Una de les empreses va cobrar uns 21.230 euros més per les obres i una altra uns mil euros més. Mortés va relatar que això té lloc perquè van sorgir alguns imprevistos, com ara que es va eixamplar l’entrada, s’hi va posar més il·luminació o es van haver de reconduir les aigües.

tracking