La subhasta dels pisos del Pas queda deserta

No hi ha hagut ningú interessat en l’oferta i ara el comú ha de fixar una data per fer una altra licitació
per als pisos

La subhasta dels pisos del Pas queda desertaCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fracassa la subhasta convocada pel comú d’Encamp per tal de desprendre’s de la quinzena de pisos que es va quedar en propietat un cop extingida la concessió amb Gevivasa, la gestora dels habitatges socials del Pas de la Casa, situats a l’edifici de la Solana. Ahir a les deu del matí, l’hora fixada per a la cita (que es va fer a porta tancada i on no es va deixar accedir la premsa), no es va presentar cap comprador interessat en algun dels tres lots que havia confeccionat la corporació. Així doncs, tal com va informar amb posterioritat el comú, després que no hi hagués cap dita es va declarar deserta la subhasta.

L’administració local encampadana pretenia ingressar, com a mínim, 5,2 milions d’euros, el preu de sortida dels tres lots que es treien a subhasta i que, en primera instància, si hi hagués hagut algun interessat, els hauria hagut d’adquirir conjuntament. Segons es va explicar en la sessió extraordinària de consell de comú que es va celebrar el novembre passat per aprovar la convocatòria de la subhasta, si finalment es produïa la situació viscuda ahir, és a dir, que no hi hagués cap comprador, es preveia convocar una segona licitació on els lots anirien separats.

Canvis

De fet, des del comú es va informar que ara s’està pendent de fixar una data per a la segona subhasta i es treballarà per determinar les noves condicions –que no es van voler avançar– i així intentar que algú s’interessi per uns apartaments que al seu dia es van construir com un projecte de pisos socials. L’arribada de la crisi i la disminució del preu del lloguer va fer que els habitatges no fossin competitius i el projecte només acumulava pèrdues.

La fórmula utilitzada ahir tenia un primer lot amb els quinze pisos propietat de la corporació, amb els aparcaments i trasters cor­responents, valorats pel comú en tres milions d’euros. El segon estava format per dos locals comercials i dues places d’aparcament per un preu d’1,7 milions d’euros. Per últim, el tercer, valorat en 550.000 euros, corresponia a l’espai de comunicacions que uneix el carrer de la Solana amb el del Bearn.

Els pisos es van rebre el març del 2015 després que el comú i Gevivasa arribessin a un acord per extingir la concessió dels blocs d’habitatges socials. Amb la cessió es compensava l’aportació econòmica que va fer l’administració en el moment de tirar endavant el projecte (el terreny i els honoraris del projecte i la direcció facultativa, que es van fixar en poc més de 4,5 milions d’euros). Haver de fer-se càrrec dels pisos, però, comporta per al comú una despesa de 105.000 euros l’any. De fet, davant de la comprovació que era un patrimoni en desús i que no aportava res a la corporació, també els dos grups que hi ha a la minoria comunal, el PS i Liberals, van donar suport a la decisió de la majoria.

INFORMACIÓ PÚBLICA DE NOUS PROJECTES A PISTES

El comú d’Encamp ha tret a informació pública l’estudi d’impacte ambiental de tres projectes que desenvolupa Saetde a les pistes de Pas de la Casa-Grau Roig. Concretament es pot consultar el projecte de construcció del teleesquí TK Cortals III i les obres per adequar el ter­reny a la zona de les Deveses, el del teleesquí TK Coll dels Isards i les obres d’adequació del terreny i construcció d’una nova pista a la zona de les Abelletes, a més del corresponent a l’arranjament de la pista Isards i la construcció d’una nova pista, també, a les Abelletes. Les persones interessades poden consultar els documents al departament d’Obres Públiques del comú durant un termini de 15 dies hàbils des d’avui. Es tracta d’obres que no estan vinculades a l’acord d’intencions signat entre el comú i Saetde.

S'ENDERROCARÀ L'EDIFICI D'ARRIBADA DE L'ANTIC TELECABINA D'ENGOLASTERS

El comú d’Encamp ha decidit enderrocar la caseta que funcionava com a estació d’arribada de l’antic telecabina d’Engolasters. Segons es va explicar des de la corporació, l’edifici es troba en estat de ruïna i es vol garantir la seguretat de qui s’hi pugui apropar. És per aquest motiu que s’ha convocat un concurs públic per adjudicar la redacció del projecte i la direcció de l’obra d’enderrocament de l’edifici.

L’edicte va sortir publicat ahir al Butlletí Oficial del Principat (BOPA) i les empreses que estiguin interessades a participar-hi poden dirigir-se al servei de Tràmits del comú i retirar, previ pagament de 58,60 euros, el plec de bases i els documents de la presentació de la proposta d’honoraris, del contracte tipus i el plànol de situació i foto­grafies.

Les ofertes s’han de presentar en un sobre tancat en què hi haurà de figurar de forma clara i evident el títol del concurs, el número del projecte i el nom del concursant. I l’entrega s’haurà de fer abans de les 11 hores del 28 de març. L’obertura dels plecs s’efectuarà el mateix dia, un cop tancat el termini d’entrega.

Des de la corporació es va explicar que el telecabina, que comunicava el centre d’Encamp amb el llac d’Engolasters, va funcionar fins als anys vuitanta, moment en què va tancar. Des de llavors l’edifici, que havia estat en concessió, va quedar inutilitzat i de mica en mica es va anar deteriorant. A l’interior, fins no fa gaire, encara hi havia algunes de les antigues cabines i les guies que subjectaven el giny.

Tenint en compte que la caseta es troba en un terreny comunal i que es va extingir la concessió, el comú d’Encamp ha decidit enderrocar-la vist el mal estat que presenta.

tracking