El comú reduirà els eventuals de 73 a 30 el 2019

La corporació es vol mantenir en 274 treballadors però reduir més de la meitat dels temporals, fent-ne fixos una trentena

El comú reduirà els eventuals de 73 a 30 el 2019Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú vol reduir el 60% de treballadors eventuals que hi ha actualment a la plantilla. La corporació s’ha marcat com a objectiu que a final del 2019 la xifra d’empleats en règim de temporalitat sigui de 30, és a dir 43 menys que ara. D’aquests, deu deixarien de ser empleats del comú arran de les externalitzacions de neteja i neteja viària del Pas de la Casa i dos es jubilaran, mentre que els 30 restants seran contractats de manera indefinida. Una vintena s’han de regularitzar al llarg d’aquest any, de manera que dels 73 eventuals que hi ha a dia d’avui –vint són monitors d’activitats– s’arribaria als 42 eventuals en acabar el 2017. L’any que ve se’n faran fixos entre deu i onze i cinc més es jubilaran per tal que els únics eventuals de reforç que hi hagi siguin dotze.

Etiquetes:

Per contractar aquesta trentena de treballadors temporals se seguiran processos de cobertura de places amb edictes interns cada trimestre. “Traurem 31 places i 21 les volem cobrir aquest any i ja hem iniciat els processos dels edictes interns per anar cobrint aquestes places”, va explicar el cònsol major, Jordi Torres, en declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio.

274 treballadors en total

Amb la dotzena de treballadors que hi ha previst que es prejubilin, el comú espera mantenir una plantilla estable de 274 treballadors en total, dels quals els eventuals hauran passat dels 73 als 30 en quatre anys perquè una trentena passaran a ser fixos. De 217 indefinits que hi havia el 2016 es passarà a 246 el 2019 pels vint eventuals que es contractaran aquest any i els deu de l’any que ve. Sumat a aquesta retallada del 60% del nombre d’empleats temporals, hi ha l’aposta per a la formació continuada i el reciclatge –en la qual el comú hi invertirà uns 25.000 euros– i l’objectiu que el 25% de la plantilla estigui formada per professionals amb estudis superiors o universitaris.

El comú encampadà pretén d’aquesta manera estabilitzar el nombre de treballadors i la despesa en personal en els 9,5 milions d’euros. Unes xifres que el cònsol descarta rebaixar, ja que des del 2011 “hem reduït uns 50 empleats i estalviat entre 800.000 i 900.000 euros i difícilment podrem estar per sota si volem continuar donant el servei que estem donant”, destaca Jordi Torres.

Dels 274 empleats que té el comú, el col·lectiu més nombrós és el d’auxiliars administratius, administratius i tècnics (49), seguit del d’educadors d’escola bressol (45), agents de circulació (27) i operaris (27). També s’hi inclouen dotze polítics, deu directors de departament, quatre caps de departament, set caps d’àrea, un cap i dos oficials del Servei de Circulació, tretze tècnics de departament, cinc caporals, set encarregats i sis responsables de les diferents àrees comunals.

Torres reivindica que la plantilla del comú no es podia regularitzar fins a tenir clara l’estructura organitzativa. En aquest sentit, considera que “s’havia d’aclarir el nombre d’eventuals” i per tant celebra que s’hagi aconseguit fer “un organigrama àgil, adaptat a les necessitats del comú, que clarifica els llocs de treball de cada empleat i les funcions de cada departament”.

Un organigrama que a parer de la minoria arriba tard. El conseller del PS Joan Sans remarca que “aquesta feina que ara han publicat ja la tenien feta els caps de departament el mandat passat”, de manera que “fa un any i mig que podrien estar implementant aquesta estructura”. La consellera liberal Maribel Lafoz considera que “no és normal que la situació d’interinitat es perpetuï en el temps”, i lamenta que no s’ha fet la revisió i valoració de tots els llocs de treball de casa comuna.

tracking