Política

Vila es posa a disposició de la justícia i desvincula el comú de les detencions

El cónsol de Sant Julià ha demanat que es respecti el principi de de "presumpció d'innocència"

El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, al seu despatx la setmana passadaJ.R. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ha posat el comú a "disposició de la justícia" per facilitar informació o el que correspongui després de la detenció, avui al matí, dels dos excònsols lauredians, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, i de l'actual interventor de la corporació, Josep Maria Altimir. Així mateix, ha assegurat que la fiscalia és qui ha instigat aquestes detencions motivades pels informes del Tribunal de Comptes, i que en cap cas s'ha posat en contacte amb el comú. Fent referència als detinguts, ha defensat el principi de "presumpció d'innocència". En el cas d'Altimir, "potser l'han agafat perquè doni informació sobre de quina manera es portaven" els comptes comunals.

Josep Miquel Vila, cònsol major de Sant Julià de Lòria, ha volgut comparèixer davant dels mitjans avui al migdia arran de les detencions dels dos excònsols de la seva parròquia, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, així com de l'actual interventor general del consistori, Josep Maria Altimir. Per sobre de tot, ha demanat que es respecti el principi de "presumpció d'innocència" per als tres detinguts. Així mateix, ha posat la corporació "a disposició de la justícia" per facilitar tota la informació requerida que pugui ajudar a esclarir el cas.

Vila ha assegurat que l'equip comunal està "a l'expectativa" i que desconeixia que la Policia procediria a fer les detencions. Ha afegit, en qualsevol cas, que ells no tenen informació de com ha anat tot i que la fiscalia "actua d'ofici". És el ministeri fiscal qui ha motivat tot el procés, arran dels informes del Tribunal de Comptes. En aquest sentit ha celebrat la "fiscalització exhaustiva dels comptes de les administracions".

Pel que fa a la detenció d'Altimir, ha informat que segueix treballant pel consistori i que només es prendran accions "en el cas que els fets fossin greus" i que es pogués justificar "una disfunció interna que no està contrastada". "Potser l'han detingut perquè doni informació sobre el procés i sobre com es portava", ha afegit. "Entenc que es pugui pensar que és culpable, però nosaltres no ho entenem així", ha sentenciat.

tracking