El comú cedirà un terreny extra al Govern per construir l'heliport

A més dels espais previstos en el 10% de la cessió, per necessitats de construcció la corporació afegirà una altra parcel·la

El comú cedirà un terreny extra al Govern per construir l'heliportFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp i el Govern estan acabant d’enllestir el conveni conjunt que ha de permetre fer la cessió dels terrenys i tirar endavant el pla especial a la unitat d’actuació Tresoles, que ha d’acollir l’heliport nacional. Ara bé, segons va explicar el cònsol major de la parròquia, Jordi Tor­res, a causa de necessitats de la construcció, a part dels terrenys corresponents a la cessió del 10% el comú també aportarà un altre terreny, adjunt al de la cessió, perquè la infraestructura es pugui bastir sense problemes.

La zona que s’afegirà a la cessió són terreny dels denominats demanials, és a dir, de propietat comunal sense haver estat comprats o adquirits a través d’una cessió. Aquest és un dels temes que han de quedar definits en el conveni entre el Govern i el comú. “Ja ens han fet arribar un esborrany. Hi estem treballant i crec que aviat quedarà tancat”, va remarcar el cònsol, que va recordar que un cop es disposi d’aquest document “es podrà engegar tot el procés per declarar el projecte d’interès nacional i preguntar als propietaris privats si volen engegar un pla parcial o és l’administració qui tira endavant el pla especial”. El cònsol es va mostrar confiat que no hi haurà problemes per tirar endavant un conveni que dijous passat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, va assegurar que es podria tenir enllestit aquest mateix mes.

D’altra banda i pel que fa als efectes de tenir l’heliport a Encamp, va admetre que “és un projecte complex perquè cap par­ròquia el volia”, però, amb tot, va remarcar que des d’Encamp “no ens hi vam posar en contra perquè és una instal·lació necessària, es fa en un lloc adequat perquè és una zona industrial i a la zona residencial més propera, que és la Cabeca, no hi tenia afectació”. “És un plus tenir-ho a la parròquia. Fins i tot vam anar a veure els promotors de la Cabeca perquè no volíem que cap privat hi estigués en contra. I ells ho van veure de manera positiva, hi són favorables”, va remarcar. El cònsol es va referir en aquest sentit als estudis fets per experts del país i també francesos que garantien que no hi hauria, en principi, afectacions greus per sobrevol i per sorolls. Es tracta dels estudis que fa un mes el Govern va presentar al comú en una reunió en la qual també van estar presents els consellers de la minoria i que dijous passat el ministre va donar a conèixer en una compareixença pública a la comissió legislativa de Política Territorial i Urbanisme. En aquest sentit, el cònsol va explicar que quan el conveni amb l’executiu estigui enllestit també el faran arribar als membres de la minoria.

tracking