Tradicions

La neu no impedeix l'escudellada i Encamp en reparteix 1.600 racions

Es recapten més de 1.600 euros als encants i Canillo trasllada l’àpat a l’edifici del telecabina

La neu no impedeix l'escudellada i Encamp en reparteix 1.600 racionsCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encamp va celebrar ahir al migdia una de les seves festivitats més importants, l’escudella de Sant Antoni, una celebració que enguany arribava als trenta anys. Malgrat la neu, centenars de persones van desafiar el mal temps i van fer cua per gaudir d’una de les 1.600 racions que, aproximadament, es van arribar a repartir. Cigrons, fideus, arròs, carn, mongetes i verdures van ser alguns dels ingredients de l’escudella, que va ser elaborada per una desena de voluntaris a la plaça Sant Miquel, tal com es feia el 1987, quan va tenir lloc la primera escudellada a la parròquia encampadana.

El cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, va comentar que “aquí és una tradició que les padrines col·laborin en l’elaboració de l’escudella com en el seu inici”. Torres també hi va afegir que “la veritat és que estem molt satisfets perquè pensàvem que amb aquest temps la gent no vindria, però hem superat les previsions”. El comú va habilitar diverses taules al Complex esportiu i sociocultural, però malgrat això alguns valents van decidir romandre a la plaça Sant Miquel tot i la neu, per seguir la tradició.

Com és habitual, a banda de l’escudellada també es van celebrar els tradicionals encants de Sant Antoni, una subhasta en la qual la gent de la parròquia pugna per productes diversos com coques, bulls, embotits, peus de porc i, fins i tot, un tortell. En total, amb els 24 lots venuts es van recaptar 1.685 euros, una xifra que anirà a la rectoria d’Encamp i posteriorment a Càritas.

Canillo

Encamp no va ser ahir l’única par­ròquia que va celebrar la tradicional escudellada. A Canillo el mal temps tampoc no va impedir que l’àpat tirés endavant. Això sí, a diferència del que és habitual, ahir es va traslladar a l’interior de l’edifici del telecabina. En total es van elaborar unes 1.200 racions amb els ingredient tradicionals com ara la botifarra, els peus de porc, mongeta blanca, gallina, bringueres o mandonguilles. A més del pa, el vi i les coques que serveixen d’acompanyament. Com en el cas d’Encamp, també es van celebrar els encants solidaris.

tracking