Xarxa viària

Restriccions al port d'Envalira i a l'accés a França pel temporal

Satisfacció al Pas de la Casa perquè la prohibició de circulació per l’RN-22 només es va allargar durant una hora

Restriccions al port d'Envalira i a l'accés a França pel temporalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal de neu i vent que viu el país va provocar que ahir s’haguessin d’aplicar restriccions de circulació als vehicles de més de 19 tones a la CG-2 al port d’Envalira així com a l’RN-22 que dona accés a França des del Pas de la Casa. No obstant això, i tenint en compte que durant tot el dia van ser necessaris els equipaments especials per circular per les par­ròquies altes, la jornada es va desenvolupar amb normalitat, només amb alguns vehicles aturats als vorals per col·locar les cadenes. I és que tal com va explicar el cap d’àrea de gestió d’emergències de Protecció Civil, Cristian Pons, “més o menys s’han complert les previsions i no hem tingut ni molta neu ni un vent exagerat”.

El fet que la nevada de divendres a la nit fos molt dèbil va fer que finalment el tall de la carretera RN-22 que havien anunciat les autoritats franceses no fos tan llarg com el previst. Així, malgrat que havien anunciat que des de les nou de la nit de divendres fins a les sis del matí de dissabte no es permetria el pas dels vehicles, finalment cap a un quart d’onze de la nit es va reobrir la via. Una decisió que es va rebre amb satisfacció al Pas de la Casa, que divendres temia patir conseqüències econòmiques si els visitants gals no podien accedir al Principat. “Esperàvem uns mil estudiants de comerç de Montpeller i Tolosa, que venien en 19 o 20 busos i al final els han deixat passar. Estem molt contents, és una decisió molt bona”, va manifestar el president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié.

Pressió

El president de l’associació d’empresaris del Pas, però, va insistir que “el Govern ha de collar perquè no pot ser que quan hi ha una mica de neu a la carretera la tanquin i bloquegin tota l’economia del país”.

Pel que fa a la mobilitat interna, la neu que va caure a les cotes més altes va fer que fos necessari portar equipaments especials a la CG-2 a partir de Canillo i a la CG-3 a partir d’Ordino. I a més de les restriccions als vehicles de gran tonatge, a partir de dos quarts de set de la tarda també es va procedir a tallar la CG-3 a partir de la cruïlla de Sorteny per permetre que les màquines del COEX poguessin treballar amb més facilitat durant la nit. Un parell d’hores més tard el temporal va obligar a tallar, també, el port d’Envalira.

A última hora de la tarda l’Agència de Mobilitat va informar que es mantenia el dispositiu de nevades durant 24 hores més. i és que, segons va detallar Pons, la previsió indicava que avui arribarien nevades més importants (que sumades a les d’ahir podien acumular entre 70 i 80 centímetres de neu) així com una forta davallada de les temperatures que s’hauria d’allargar fins dimarts. Pel que fa al vent, s’esperava que continués sobretot al nord del país, amb ratxes de fins a 110 quilòmetres per hora. Per això Pons no va descartar que s’haguessin de tornar a aplicar restriccions de circulació.

tracking