Marsol redistribuirà l'enllumenat nadalenc

La cònsol reconeix que hi ha zones com Prada Ramon que necessiten millores i diu que hi incorporaran canvis el 2017

Marsol redistribuirà l'enllumenat nadalencXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va admetre que hi haurà modificacions en l’enllumenat nadalenc amb vista al Nadal vinent. “No ampliarem gaire la il·luminació, però el que sí que es farà és redistribuir-la d’una manera diferent.” Unes declaracions que arriben després de les queixes d’alguns comerciants de la zona de Riberaygua i travesseres, de Príncep Benlloch i del centre històric.

Marsol va reconèixer que “potser algunes zones conservarien el mateix efecte amb una mica menys de llums” i així es podria allargar la decoració en alguna altra zona, però continua pensant que aquest no és el cas de Príncep Benlloch. “Aquest any ha estrenat enllumenat i l’any que ve no el canviarem. Es tracta d’una decoració important, potser no tant com la de l’avinguda Meritxell, però no hem d’oblidar que aquest carrer representa el centre neuràlgic del comerç del país i és el nucli on s’acumulen tots els turistes. Per tant, és molt important continuar mantenint el seu enllumenat.” Tot i així, la cònsol va afirmar que la corporació farà un nou repartiment amb vista a l’any que ve, encara que va puntualitzar que el gros de la inversió ja s’havia realitzat i que es mantindrien “en aquestes línies”. “El que passa és que canviaran coses.” Marsol va explicar que, per exemple, l’avinguda Enclar, que posseïa dos motius diferents alhora, podria cedir-ne un a l’avinguda Tarragona, que l’any que ve ja serà més lliure d’obres.

“En definitiva, es reestructurarà una mica millor la il·luminació i es milloraran certes àrees.” A més a més, va admetre que hi ha hagut zones que requereixen reforços. “És veritat que hi ha alguna zona com, per exemple, Prada Ramon, on potser sí que farem algun esforç i introduirem millores perquè és cert que es notava un canvi massa dràstic amb d’altres vies.” Tot i així, va reiterar que aquest no és el cas de Príncep Benlloch: “Crec que és un dels enllumenats més bonics que hem tingut a la parròquia, el que passa és que la força que tenien els motius de l’avinguda Meritxell no eren comparables amb cap d’altre i això ho entenc.”

les queixes dels botiguers

A principi de desembre els comerciants de les travesseres de Bonaventura Riberaygua van exposar les seves queixes al Diari sobre el tipus d’enllumenat que hi havia a les seves vies, perquè consideraven que s’hi havia produït un greuge comparatiu entre la seva situació i la dels carrers principals. Molts van opinar que els seus carrers romanien tristos i foscos. També, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, va explicar que havien presentat una queixa al comú. Des de la corporació els havien respost que estudiarien el cas i ara finalment la cònsol major va aprofitar el tancament del Poblet de Nadal per anunciar els canvis que hi haurà.

tracking