El comú tancarà les piscines mig any al juliol per renovar-ne els vestidors

Es preveu una inversió de 500.000 euros que també servirà per fer millores a les instal·lacions, amb alguns canvis de canonades

El comú tancarà les piscines mig any al juliol per renovar-ne els vestidorsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany té previst fer obres de millora a les instal·lacions de les piscines comunals l’estiu que ve. Així ho va explicar el conseller d’Esports, Jordi Vilanova, que va destacar que la intervenció més important correspondrà a la renovació dels vestidors. De moment, la corporació està acabant d’ultimar el projecte en base a una auditoria que es va encarregar fa uns mesos i que ha determinat quines són les actuacions que s’han de dur a terme. I és que a més dels vestidors també s’aprofitarà per fer millores en algunes instal·lacions, amb canvis, per exemple, de canonades.

Etiquetes:

La intenció del comú és iniciar les obres al juliol i la intervenció obligarà a tancar les dependències durant sis mesos. “Farem els vestidors més grans”, va explicar Vilanova, que va detallar que actualment hi ha quatre vestidors: dos per a socis (un per a homes i un altre per a dones) i dos per a no-socis (també amb un per a homes i un altre per a dones). “El que farem és unificar, amb un sol vestidor per a homes, un de sol per a dones i crearem tres vestidors nous: un per a nens, un per a nenes i un de mixt”, va exposar. Aquest darrer cas s’ha decidit dur-lo a terme perquè “ens ho havien demanat alguns pares, ja que per exemple potser venia un home a acompanyar la seva filla i no podia accedir al vestidor”. D’altra banda també va assenyalar la necessitat d’un vestidor mixt per quan acudeixen a les piscines alumnes de l’escola Meritxell acompanyats de monitors, ja que no sempre el gènere de l’acompanyant es correspon amb el dels alumnes.

Reordenació

El conseller d’Esports va explicar que “el que farem és reordenar els espais i fer-los més funcionals”. D’aquesta manera es tiraran a terra algunes parets i es reubicaran algunes sales de fitness. De fet, el cònsol menor, Marc Calvet, va assegurar que “d’aquesta manera guanyem metres quadrats”. Pel que fa a les sales de gimnàs, va afegir que s’ha optat “perquè no sigui un gimnàs tan estàtic. Apostem més pel TRX i les màquines per exercitar el cos”.

El fet que s’hagi de tancar durant mig any tant les piscines com el gimnàs fa que el comú estigui buscant la manera de reubicar tots els usuaris, una mesura que encara no se sap com s’aplicarà. Segons va manifestar el conseller d’Esports, fins ara ja s’ha fet una ronda d’entrevistes amb les escoles, “que són els nostres principals clients”, i el següent pas serà parlar amb tots els consellers de l’àrea d’esports de la resta de comuns. Vilanova va explicar que “en principi no hauria d’haver-hi cap problema per poder utilitzar qualsevol instal·lació comunal, a no ser que es doni un problema d’aforament”.

Amb tot, per poder trobar una alternativa per a aquelles persones que només utilitzen el gimnàs, també s’han obert converses amb empreses privades. Vilanova va admetre que reubicar tots els usuaris “és complicat. Els Serradells és a prop, però també tenen el seu club. També hem parlat amb el Lycée i amb el Sant Ermengol. Ja veurem com ho podem fer”.

Marc Calvet, de la seva banda, va detallar que mentre durin les obres dels vestidors, també s’aprofitarà per adaptar la caldera a la normativa i renovar algunes canonades a les quals l’aigua arribava amb poca pressió. “Ja tocava fer-hi una intervenció perquè l’última reforma gran es va fer fa molts anys, quan es va fer el canvi de coberta”, va detallar.

El comú segueix treballant en el projecte i preveu que de cara al gener o al febrer es pugui treure l’edicte per les obres. D’aquesta manera s’assegurarien complir amb els terminis per tal de poder començar els treballs al juliol, tal com està previst.

tracking