promoció econòmica

La unió amb Vivand posa en dubte el tall parcial de Meritxell

Marsol admet que si les dues avingudes s’han d’unificar caldrà posar sobre la taula la qüestió dels horaris d’obertura de l’avinguda

La unió amb Vivand posa en dubte el tall parcial de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si l’avinguda Meritxell i l’avinguda Carlemany han d’acabar convertint-se en un eix comercial unificat és possible que es modifiquin els horaris d’obertura al trànsit que s’han mantingut a la capital. Així ho va admetre ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. “El tema dels horaris l’haurem de parlar. És un dels punts que s’haurà de posar a sobre la taula i intentar arribar a un acord que ens vagi bé a tots però que unifiqui els horaris”, va explicar. I és que cal tenir present que la capital va decidir que els cotxes puguessin circular per l’avinguda entre les 12 de la nit i les 12 del migdia, mentre que a Escaldes el tancament al trànsit és total al llarg del dia.

Aquesta serà només alguna de les qüestions que els dos comuns hauran de negociar si finalment aposten per unir esforços tal com volen, també, els comerciants de Meritxell. El cert és que el fet que els botiguers del principal eix comercial de la capital s’hagin mostrat a favor d’unir-se, s’ha rebut amb satisfacció tant a la corporació d’Andorra la Vella com a la d’Escaldes. “Ens sembla perfecte perquè ja era el que nosaltres volíem”, va afirmar Marsol, afegint que “no hi ha d’haver barreres, els turistes no entenen de límits parroquials”. Tot i així va admetre que té previst reunir-se amb alguns comerciants que no fan part de l’associació per saber què en pensen.

Treball conjunt

També la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va manifestar-se en la mateixa línia. “La notícia ens ha alegrat molt. És un projecte molt consolidat a la parròquia d’Escaldes i ara toca treballar-hi conjuntament”, va manifestar, recordant, però, que “la cònsol d’Andorra la Vella havia de passar per aquest procés de parlar amb els seus comerciants”. I la voluntat de treball és tal que Marsol va indicar que s’intentaria que la setmana que ve ja hi pugués haver alguna reunió.

I és que el fet de voler compartir embelliment també fa que s’hagi de posar fil a l’agulla de manera immediata. El comú d’Escaldes preveia treure en breu un concurs d’idees i la capital s’havia compromès a tenir-ho enllestit de cara a la primavera. “Com que hem de fer el concurs d’idees és aquí on s’ha d’aprofitar i treballar-ho conjuntament”, va indicar Marín. Una opinió compartida per Marsol. “Hem de veure les necessitats de cadascú i en el concurs marcar molt bé el que volem”, va exposar la mandatària de la capital. Segons Marín, “som conscients que aquest eix comercial és molt important i que hem d’esmerçar esforços perquè al final això sigui un èxit, que la gent del país s’hi trobi bé i que sigui el punt de trobada, tot l’eix comercial, per al turista que arriba a Andorra. Hem de treballar perquè el projecte final sigui bo per a tots”.

La decisió dels comerciants de l’avinguda Meritxell també va ser molt ben rebuda per l’Associació de Comerciants de l’Avinguda Carlemany i Travesseres. La seva presidenta, Susagna Venable, va afirmar que la postura dels seus companys els sembla “fantàstica”, ja que “nosaltres fa dies que diem que és un eix conjunt només separat per dues parròquies”. Venable va insistir que “es veu com un eix comú” i va recordar que, de fet, la majoria de comerciants que tenen una botiga a Vivand “també en tenen una altra a Meritxell”. Pel que fa a l’embelliment, considera que és una qüestió que primer han de tractar les dues corporacions. “S’han de posar d’acord per unificar una postura, encara que al final no fos tot exactament igual”, va exposar.

LA CORPORACIÓ D'ESCALDES ENCÉN L'ENLLUMENAT DE NADAL

La plaça Coprínceps es va omplir ahir per compartir el moment de l’encesa de l’enllumenat de Nadal, que es va fer sota un immens arbre que presideix la plaça. A continuació Líquid Dansa va oferir una petita representació del Trencanous i la tarda es va completar amb el repartiment de coca i xocolata. Enguany el comú ha invertit 100.000 euros en l’enllumenat.

La unió amb Vivand posa en dubte el tall parcial de Meritxell

tracking