encamp

El comú treu a subhasta els pisos socials del Pas

Licitarà quinze apartaments i els seus aparcaments i trasters, dos locals i els pàrquings, i la connexió entre
el carrer de la Solana i el de Bearn

El comú treu a subhasta els pisos socials del PasARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp ha decidit treure a subhasta la quinzena de pisos que es va quedar en propietat un cop extingida la concessió amb Gevivasa, la gestora dels habitatges socials del Pas de la Casa, situats a l’edifici de la Solana. La corporació vol ingressar, com a mínim, 5,2 milions d’euros, que és el preu que tindran de sortida els tres lots que es trauran a subhasta i que, en primera instància, si hi ha algú interessat els haurà d’adquirir conjuntament. Si no hi ha cap comprador en la primera licitació –es farà a començament del 2017–, la corporació en farà una segona en la qual se subhastarà separadament cada lot.

Etiquetes:

La mesura la va aprovar ahir per unanimitat el comú en sessió extraordinària. El primer dels lots inclou els quinze pisos propietat de la corporació, amb els aparcaments i trasters corresponents, valorats pel comú en tres milions d’euros. El segon està format per dos locals comercials i dues places d’aparcament per un preu d’1,7 milions d’euros. El tercer, valorat en 550.000 euros, correspon a l’espai de comunicacions que uneix el carrer de la Solana amb el de Bearn.

La corporació va rebre els pisos, els aparcaments i els locals per part de Gevivasa el mes de març del 2015, després que les dues parts arribessin a un acord per extingir la concessió dels pisos socials del Pas. La cessió servia per compensar l’aportació econòmica que va fer l’administració en el moment de tirar endavant el projecte (el terreny i els honoraris del projecte i la direcció facultativa, que es van fixar en poc més de 4,5 milions d’euros).

“Estem parlant d’uns actius patrimonials actualment en desús i que generen una despesa per al comú de 105.000 euros l’any”, va indicar el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, per justificar la subhasta dels pisos.

Minoria a favor de la subhasta

Els consellers de la minoria, tant els socialdemòcrates com els liberals, es van mostrar favorables a la subhasta dels actius provinents de Gevivasa. “El projecte va ser molt ambiciós en el seu dia perquè hi havia una necessitat de pisos de lloguer. Vam pagar un preu alt de mercat i amb la crisi ja no ho estan. És el millor per al comú”, va assenyalar el conseller del PS, Pere Marsenyach. El liberal Jordi Troguet va indicar que si aquests béns no aportaven res al comú el millor era posar-los en subhasta “sense reduccions” per a qui hi estigui interessat.

D’altra banda, des de la minoria liberal es va criticar ahir la que es considera deixadesa del comú respecte al Pas de la Casa. Troguet va denunciar que durant l’episodi de nevades de dimecres al vespre no va funcionar correctament el protocol de treta de neu. El conseller va parlar d’“abandó”, va criticar el projecte d’outlet per al Pas i va demanar el rescat de la concessió del túnel d’Envalira.

LIBERALS ESTUDIA IMPUGNAR LA PRÒRROGA DE LA CONGELACIÓ DE LES TRANSFERÈNCIES

La consellera liberal, Maribel Lafoz, va anunciar ahir que el seu grup està estudiant impugnar l’acord al qual van arribar els cònsols de les set parròquies i el Govern per prorrogar per a l’any que ve la congelació de les transferències comunals. Lafoz va lamentar que s’estigui incomplint la Llei de transferències i va advertir que “quan les coses són repetitives s’hi ha de posar un fre”. L’acord per prorrogar la congelació de les transferències als comuns es va aprovar en la sessió del consell i els consellers de la minoria socialdemòcrata hi van votar en contra, tal com van fer els liberals. Des de les files del PS, el conseller Joan Sans, va argumentar el vot en contra del seu grup en el fet que la reforma de les competències i de les transferències que el Govern vol fer des de la legislatura passada ha “esdevingut una entelèquia de DA”.

El cònsol major, Jordi Torres, va defensar el projecte i la congelació de les transferències. El Govern donarà als comuns 54 milions d’euros, 9 dels quals a Encamp. La demanda de congelació és “coherent i lògica”, va dir, i va defensar la feina al tomb de les competències que està fent la secretària d’Estat Consol Naudí.

ENDEUTAMENT DE 25,2 MILIONS

El comú va aprovar ahir per unanimitat el tancament de comptes del tercer trimestre. L’endeutament a 30 de setembre era de 25,2 milions i estava al 108%, molt per sota del 200% que permet el sostre d’endeutament. El superàvit era de 2,5 milions tot i que des de la majoria s’espera acabar l’any amb una xifra positiva que estarà un milió o 1,5 milions per sota de la del tancament del tercer semestre. Dels números provisionals destaca la caiguda dels resultats de Gasopas. La causa, els dies de tancament al Pas i la caiguda del preu del gasoli.

tracking