Sant Julià de Lòria

L'oposició creu que les crítiques de Visa revelen una crisi al comú

Joan Albert Farré no entén les paraules del conseller de serveis i afirma que ja es van fer canvis en la trobada de microproductors de vi

L'oposició creu que les crítiques de Visa revelen una crisi al comúFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Unió Laurediana, Joan Albert Farré, va parlar ahir en relació a les crítiques sobre la fira de microproductors de vi fetes pel conseller de serveis del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Visa. Farré, que igual que Visa també és productor de vi, va comentar que “el comú prepara la fira amb molta il·lusió”, i va afirmar que no comprenia l’opinió de Joan Visa. “No entenc les seves paraules. La corporació ja ha fet modificacions en l’esdeveniment. Per començar, les proporcions han variat, i això afecta directament els costos de la fira. Les consideracions del conseller de serveis evidencien una crisi interna dins del comú.”

A més, el conseller, gerent també de la Borda Sabaté, va assegurar que des de la seva posició de productor celebrava que se seguís fent la fira, i va declarar que “és assumpte de la corporació veure com pot continuar perquè Sant Julià segueixi gaudint d’aquest esdeveniment en condicions”. En canvi, Farré no va voler fer valoracions sobre si la fira necessitava modificacions o, al contrari, ja està bé com està. “No conec com funciona l’organització de la fira, però sé que ja s’han incorporat molts canvis respecte d’altres anys per iniciativa del comú, com són la ubicació o les dimensions de l’establiment.” I va concloure que la fira “és un bé per a la parròquia”.

Carles Verdaguer, president d’Unió Laurediana i propietari del celler Mas Berenguer, també va expressar el seu parer sobre les crítiques de Visa. El president va manifestar que “si el conseller ha dit tot això, els seus motius polítics tindrà”. I que no volia debatre-hi més enllà, “perquè tampoc vull entrar a posar foc on no toca”. D’altra banda va reconèixer que “tot és millorable”, i que podia estar d’acord amb Visa que “hi ha certs aspectes que es poden perfeccionar. Es pot parlar sobre si la trobada hauria de ser biennal, o si s’hauria de preparar un concurs amb participants per guanyar qualitat”.

Verdaguer també va puntualitzar que la corporació actual és la que ha de decidir quin model vol. “Nosaltres no tenim cap problema d’efectuar modificacions i respectarem l’opinió del comú”, encara que hi va afegir una condició: “acatarem la voluntat de l’administració local sempre que la fira es quedi a la parròquia. Si es traslladés a un altre lloc jo ja no hi assistiria”.

Crítiques al format

Joan Visa, dimecres, va assegurar que no participaria en la quarta edició de la trobada de microproductors que tindrà lloc el 19 i 20 de novembre, perquè va considerar que no complia amb els nivells de qualitat i que tenia un cost massa elevat. També va indicar que la fira era una bona idea, però que calia reestructurar-la, i que el seu partit havia entrat al comú per restablir les finances, i que amb coses com aquestes no podia haver-hi una línia continuista. A més, no va veure amb bons ulls que els participants vinguin com a convidats, i va argumentar que ell sempre anava als llocs pagant.

tracking