equipament

Una plataforma reclama que no es privatitzi el Centre de Congressos

Els participants volen que l’espai continuï donant servei a les generacions futures

Una plataforma reclama que no es privatitzi el Centre de CongressosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nova petició agafa força al portal web de reclams Change.org. Es tracta d’una sol·licitud iniciada per la plataforma ciutadana Massana i pretén evitar que el Centre de Congressos d’Andorra la Vella es privatitzi.

El col·lectiu, tal com manifesta de manera escrita al web, reivindica la paralització del procés pels següents motius: perquè va ser una inversió feta amb diners públics, perquè dóna un servei plural a la societat, perquè és un equipament que ha de continuar donant servei a les generacions futures, per justícia ambiental i perquè consideren que sí que és possible una gestió acurada i amb èxit del recurs.

En canvi, la plataforma ciutadana està en contra que la infraestructura es privatitzi per diversos motius: consideren que així només en sortiria beneficiada l’empresa adjudicatària, no suposaria cap avantatge per a la majoria dels habitants, es perdria qualitat de vida, la rendibilitat d’un espai social i cultural no s’ha de mesurar en termes economicistes, l’origen de la proposta no respon a una demanda, i perquè el projecte no va ser exposat a la ciutadania en cap programa electoral.

El reclam es va llançar a Change.org fa un dia i pretén arribar al comú. Per ara s’han assolit 30 signatures, encara que ja acumula desenes de comentaris que apel·len a la conservació del centre i que demanden que no es posi en mans dels “interessos especulatius”, en paraules d’un dels signants. Una altra opinió que va generar atenció va ser la de Dolors Carmona, consellera de la minoria al comú del PS, que va comentar la petició per demanar “un equipament públic a l’abast de tota la ciutadania”.

El mes passat el comú va aprovar la voluntat de privatitzar el Centre de Congressos per la seva inviabilitat econòmica, però encara no ha convocat el concurs per donar la concessió de l’explotació de l’espai de 5.000 metres quadrats. Una de les opcions és reconvertir-lo en un casino.

tracking