Comencen les obres per enderrocar les dues bordes de l'avinguda del Fener

Els operaris han començat a buidar els edificis, tot i que no hi ha data exacta per a la demolició

Comencen les obres per enderrocar les dues bordes de l'avinguda del FenerXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per enderrocar les dues bordes ubicades a la cruïlla entre el carrer Unió i l’avinguda del Fener, una superfície privada que ocupa aproximadament 1.500 metres quadrats, ja han començat. “Ja fa dies que els operaris hi estan treballant, traient material de l’interior d’ambdós edificis, encara que no hi ha data exacta per dur a terme la demolició”, es va explicar des de la propietat.

L’enderrocament coincidirà amb la realització de les obres de remodelació integral i embelliment de l’avinguda del Fener, que començaran el pròxim 7 de novembre, encara que segons el comú d’Escaldes-Engordany per aquella data les dues bordes encara continuaran en peu. El comú està tancant els terminis d’execució de l’obra, i encara ha de decidir si efectuarà l’operació en dues o quatre fases i per quin tram es començarà a treballar. De fet, fa unes setmanes Marc Calvet, cònsol menor d’Escaldes, ja va assenyalar que “es pretén afectar el mínim el dia a dia dels ciutadans”.

En el terreny que actualment ocupen les bordes el comú té intenció que s’hi habiliti un aparcament, perquè mentre durin les obres s’eliminarà tota la zona blava de l’avinguda i seria una opció per deixar els vehicles. A més, tampoc no es descarta que s’hi pugui fer una zona d’esbarjo. La idea de la corporació seria utilitzar el sobreample de la voravia de l’avinguda per encabir-hi una zona verda composta per arbres i bancs, entre d’altres.

La realització de les obres es va adjudicar durant un ple del comú a l’empresa T.P Unitas el 5 d’octubre passat per uns dos milions d’euros. El comú va anunciar que en finançaria més d’1,8 milions, mentre que prop de 82.250 euros els assumiria Andor­ra Telecom i uns 52.300 els costejaria Capesa, la companyia d’aigües potables d’Escaldes-Engordany. S’espera que els treballs tinguin una duració aproximada de 6 mesos i les tasques serviran per renovar el clavegueram, per separar les aigües fecals i pluvials. A més, s’aprofitarà per renovar el mobiliari urbà, l’arbrat i l’enllumenat. En total, la intervenció ocuparà uns 9.000 metres quadrats.

tracking