Reportatge

De 400 euros a 45

24 parades de roba de segona mà van participar ahir al mercat de gangues Vide Dressing, que el comú vol potenciar més amb vista a les properes edicions.

De 400 euros a 45

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 24 parades amb roba de segona mà a preu de ganga. La Closeta de la Massana es va convertir ahir en un autèntic mercat de roba, sabates i complements d’ocasió –alguns de marca– a preus molt atractius. Com la Sílvia, una de les paradistes, que va vendre per 45 euros un vestit de festa que a ella li’n va costar 400. Poc marge de benefici perquè l’objectiu, explica, no és guanyar diners. “He partit de preus molt baixos perquè vull buidar armaris, treure coses de casa”, narrava. L’experiència, per a aquesta venedora accidental, va ser “fantàstica” perquè va vendre més del que s’esperava, tot i constatar la “falta de costum” dels ciutadans a l’hora de comprar roba de segona mà. “La gent és reticent a comprar coses usades, però és la tendència i s’anirà expandint. És bo que aprenguem a reciclar”, argumentava.

Per a la Dolors, però, no van anar tan bé les vendes. Segons va explicar, la fira de la Seu d’Urgell va jugar una mala passada, a més del futbol, tot i ser una experiència on “tothom hi surt guanyant”. “Ens traiem coses de casa i ajudem la gent perquè pugui tindre roba més assequible.” L’Emma, de la seva banda, és del parer que “hi hauria d’haver més iniciatives d’aquest tipus perquè a Andorra no hi ha cultura d’això”, de reutilitzar i fer mercats de productes de segona mà, tot i que una part de la roba que es ven no ha estat ni estrenada i conserva encara l’etiqueta.

Tot i que fa dos anys ja es va celebrar la fira a iniciativa particular, aquest any el comú ha decidit apostar-hi. El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles, en destaca el concepte, “el fet de reutilitzar o seguir aprofitant la roba és una cosa que s’ha de tenir en compte”, sosté, i apunta que “a la societat cada cop li agraden més aquest tipus d’iniciatives sostenibles”. “S’ha d’anar cap aquí”, diu.

Malgrat això, lamenta que tot i l’interès que hi havia per part d’alguns veïns no s’ha pogut promocionar la fira tant com s’hauria volgut, però assegura que es potenciaran més les properes edicions. “Aquest any hem anat tard però hi posarem més mitjans amb vista a l’any que ve”, afirma, ja que segons assegura “hi havia moltes parades i molt gènere i si s’hagués pogut comunicar millor el públic normal que hem tingut hauria pogut ser més”. No obstant això, “tot i les mancances hem vist que ha estat un èxit”, conclou.

tracking