infraestructures

Ordino recuperarà mig quilòmetre de camí ral, entre el Lloser i el pont de Sornàs

El Govern i el comú han signat el conveni que crea un marc de treball conjunt per a la construcció del camí que ha d'unir les dues parts

Sílvia Calvó i Josep Àngel Mortés, signen el conveni de col·laboració.ANA / M. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i el Comú d'Ordino han signatavuiel conveniquecrea un marc de treball conjunt per a la construcció del camí que ha d'unir el Lloser d'Ordino amb el Parc Natural de Sorteny. El projecte s'emmarca en l'Estratègia Nacional del Paisatge, i forma part del Pla Sectorial d'Infraestructures Verdes.

L'objectiu de l'obra, segonsha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, és "connectar el nucli urbà d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany amb el Parc de Sorteny". Les obres licitades corresponen a un tram de mig quilòmetre que va del Lloser d'Ordino (a la sortida de la Massana) fins a la rotonda de Sornàs, i és previst que s'obri al públic abans de la primavera

El tram que es modificaràpassa actualment per la carretera general 3. L'obra, que és la continuïtat del camí que comença a l'església de Santa Bàrbara, aixecarà una passarel·la que passi pel costat del riu i enllaci amb la rotonda de Sornàs, així s'evitarà haver de trepitjar la carretera general. La licitació també preveu que, a més de la passarel·la, es construeixi un mirador, a la part alta del Prat de la Farga, amb vistes al nucli antic d'Ordino. El camí serà apte per a vianants i per a ciclistes. L'execució de les obres començarà a final d'any i és previst que el camí estigui operatiu abans que comenci la primavera.

El conveni fixa que el traçat del camí i el seu disseny es farà de mutu acord entre les dues institucions. El Govern es responsabilitza de la contractació de l'obra i del seu finançament, i el comú del manteniment del camí i de la seva inscripció en el Pla d'Urbanisme.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha considerat que "el fet d'obrir noves rutes i sostenibles a Andorra és revaloritzar el nostre paisatge i la nostra identitat". La voluntat del comú és fer realitat el camí ral que travessa la parròquia, de l'entrada del Lloser fins a Sorteny, "i més endavant, fins a la Coma del Forat", ha avançat Mortés.

Un cop adjudicada aquesta obra per a aquest tram de mig quilòmetre, Ordino haurà de negociar amb els diferents propietaris la cessió dels terrenys del tram que va de Sornàs fins a la Cortinada, i enllaçar el camí amb el de la Ruta del Ferro. El darrer pas serà enllestir els trams que van de la Cortinada fins a Sorteny.

La definició de la resta de treballs de recuperació dels diferents camins ral del país quedaran dibuixats quan es defineixi el Pla Sectorial d'Infraestructures Verdes, que quedarà acabat a principi de 2017.

tracking