UL diu que s'ha confirmat que Naturlandia “és un bon projecte”

Joan Albert Farré celebra que el comú es proposi que l’ecoparc “no tan sols sigui autosuficient, sinó que tingui capacitat de tornar deute”

UL diu que s'ha confirmat que Naturlandia “és un bon projecte”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià, Josep Vila, va presentar dimecres davant de les més de 300 persones que van assistir a la reunió de poble un ambiciós pla de rescat que ha de permetre que els comptes de Naturlandia presentin beneficis ja l’any que ve i que el deute de Camprabassa passi dels 9,1 milions actuals als 6,5 el 2019. Un objectiu que a parer de la minoria d’Unió Laurediana “confirma” que Naturlandia “és un bon projecte per a la parròquia i per al país”. El conseller d’UL Joan Albert Farré va afirmar en declaracions al Diari que “si el comú veu que Naturlandia a partir del 2017 no tan sols serà autosuficient, sinó que tindrà capacitat per tornar deute, és que és un bon projecte”. Malgrat posar de manifest que l’oposició no ha participat en l’elaboració dels comptes i dels plans de futur per a l’ecoparc, Farré es va mostrar “satisfet” perquè a parer seu l’exposició de Vila va demostrar que “Naturlandia és un projecte de tots per a la parròquia”.

Pel que fa a les previsions de la majoria que l’any que ve Camp­rabassa comenci a tancar els comptes d’explotació amb super­àvit, Farré va dir que “hem de confiar en el senyor cònsol”. “Han fet una sèrie d’estudis i els diuen que això serà així, doncs jo m’ho crec”, va manifestar, alhora que va afirmar que “respecto i celebro que les mesures presentades siguin optimistes i que confirmin que el projecte de Naturlandia és de tot el poble”. A més, va apuntar que UL va governar “durant molts anys amb optimisme” i en aquest sentit va celebrar que Laurèdia en Comú “tiri endavant amb il·lusió i optimisme”. “Quan tens un projecte que el primer any ja dóna beneficis vol dir que és un bon projecte”, va sentenciar, i va concloure que minoria i majoria “estem d’acord a seguir apostant per Naturlandia”.

“És massa optimista”

Per contra, alguns dels assistents a la reunió de poble en què Josep Vila va presentar les mesures per capgirar la situació sí que veuen el pla ambiciós i irrealitzable a curt termini. El coordinador del comitè parroquial del Partit Socialdemòcrata, Àlex Alís, va dir que el pla “no es podrà complir”. “No crec que sigui factible. No estem gaire convençuts que es pugui tirar endavant. És massa optimista i hi ha massa poc temps”, va esgrimir, al torn que va titllar les propostes de la majoria de “poc concretes”. Amb tot, va assenyalar que “s’ha d’intentar tirar endavant” i pensa que es podria assolir “amb una mica més de temps”. Per altra banda, l’exconseller comunal del PS Rossend Areny es va mostrar “escèptic” i va qualificar la visió de la majoria de “massa optimista”. “Va ser un acte de fe. Molta gent no s’ho acaba de creure”, va asseverar. Així mateix, va lamentar que el cònsol no entrés “al detall dels canvis”.

tracking