L'avinguda Tarragona tindrà una mitjana arbrada i carril bici

L’obra, promoguda pel comú i Govern, estarà enllestida a final de novembre

L'avinguda Tarragona tindrà una mitjana arbrada i carril biciCOMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella, juntament amb el Govern, millorarà l’aspecte de l’avinguda Tarragona. Els treballs consistiran en una redistribució de l’espai que afecta principalment la calçada i que permetrà donar-li un aspecte “més urbà”, va detallar Josep Antoni Cortés, conseller d’Urbanisme del comú.

En una primera fase, que s’executarà al novembre, es treballarà en un tram de 264 metres, els que van des de la rotonda del Km 0 fins a l’altura del carrer de la Vi-nya, just abans de la rotonda que enllaça amb el carrer Bonaventura Riberaygua. En aquest espai es col·locarà una mitjana arbrada, similar a la que ja hi ha uns metres més amunt en direcció la car­retera de l’Obac. A banda, en sentit Escaldes-Engordany es pintarà un carril bici d’una amplada d’1,5 metres. Un fet que no succeirà de baixada, ja que tal com va explicar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, en aquest cas “les bicicletes es poden afegir al carril de circulació”.

Aquest canvi implicarà, de retruc, l’eliminació de les places d’aparcament que actualment hi ha en aquest espai. “Es perdran 27 places, però a la zona del voltant hi ha pàrquings”, va minimitzar Marsol. A més, aquests aparcaments “gratuïts eren provisionals”.

L’executiu s’encarregarà de les tasques d’enquitranament i adequació de l’espai per a bicicletes, mentre que el comú assumirà el cost de la mitjana, que ascendirà a 80.000 euros. Marsol va assegurar que ha satisfet oposició, veïns i comerciants de la zona. Per a l’any vinent quedarà la segona fase, que farà arribar les mitjanes arbrades fins a l’altura del carrer de Terra Vella.

tracking