Reunió de cònsols

Els comuns ja han rebut 13.000 expedients pendents de la Batllia

Les corporacions segueixen en espera d’una segona tramesa de deutes que podran executar que encara no tenen xifrada

Els comuns ja han rebut 13.000 expedients pendents de la BatlliaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns van rebre el mes de maig la primera tramesa d’expedients pendents de cobrar de la Batllia. Segons va explicar el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres –que ahir va actuar de portaveu de la reunió de cònsols juntament amb el seu homòleg de Canillo–, en total van ser 13.000 els deutes que se’ls va fer arribar, una xifra, però, que encara dista molt dels 80.000 expedients que les corporacions van calcular que havien tramitat. És per aquest motiu que representants dels cònsols es van reunir amb la presidència de batlles i se’ls va informar que estan pendents d’una segona tramesa que s’ha de concretar durant aquest mes. En aquest cas es tracta d’expedients que encara no han prescrit i que, per tant, els comuns podran executar per poder recuperar els diners.

No obstant això, els comuns tampoc han rebut encara tots els expedients que han prescrit. Tal com va explicar Torres, desconeixen tant el nombre d’expedients com el volum total de diners que han deixat de percebre. “Pels prescrits no tenim tanta pressa però sí que ens interessa saber de quina quantitat parlem per poder procedir”. I és que cal recordar que en una trobada anterior, els cònsols ja van avisar que no descarten reclamar pels diners que han perdut els darrers anys. De moment no hi ha cap decisió presa. “Quan tinguem els números exactes ho analitzarem i ens pronunciarem”, va afirmar Torres, que va afegir que en la reunió també s’intentarà posar data a l’ar­ribada d’aquests expedients ja que encara no saben quan els hi enviaran.

Per ara cada comú està tractant tots els dossiers rebuts. Fonts comunals van indicar que el procediment que segueixen és el de fer una nova notificació del deute, es deixa un termini per poder-lo pagar, si no, es fa una nova publicació al BOPA i si cap d’aquestes vies dóna fruits, es procedeix a l’execució via embargament de l’import al compte bancari. Les mateixes fonts van recordar que ara la responsabilitat del cobrament la tenen els comuns i que si no mouen fitxa, els deutes els prescriurien a les corporacions.

D’alta banda, en la reunió d’ahir també va comparèixer el ministre d’Administració Pública i Transports, Jordi Alcobé, per explicar-los en quin punt es troba la modificació de la Llei de la funció pública. S’espera que es pugui tenir al juny del 2017.

tracking