reunió de cònsols

El congrés de turisme de neu ha quedat "estancat"

Govern i comuns consideren que necessita una nova empenta

Reunió de cònsols celebrada aquest dimarts a CanilloM.B. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i els comuns consideren que el Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya està “estancat” quant a participació i necessita una nova empenta per aconseguir ser un referent. Aquesta ha estat la conclusió que han extret els cònsols de les set parròquies conjuntament amb el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, durant la seva compareixença en la reunió de cònsols celebrada aquest dimarts a Canillo. Un dels principals objectius és aconseguir comptar amb ponents de reconegut prestigi i donar-li un nou enfocament, el que suposaria un encariment de l'esdeveniment.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha assegurat que la valoració no és negativa però consideren que en els darrers anys no ha crescut la participació (al voltant de 400 persones) i l'objectiu és portar ponents de renom internacional perquè l'esdeveniment tingui el reconeixement mundial pel qual va néixer. Tot i això, ha lamentat que aquest fet farà augmentar el seu cost.

La darrera edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya es va celebrar a Sant Julià de Lòria i va tenir un superàvit d'11.000 euros. Mandicó ha assegurat que no es plantegen objectius concrets, sinó que la idea és anar creixent any rere any, i aprofitar que el 2018 l'amfitriona torna a ser Escaldes-Engordany, que va ser la primera a acollir l'esdeveniment, per donar-li un caire més atractiu.

Durant la reunió de cònsols, també ha comparegut el comissari de LANDART, Pere Moles, per donar a conèixer l'edició del 2017, que farà un recorregut de 30 quilòmetres que anirà des del Coll de Jou fins a Sorteny, i es denominarà 'El camí dels drets humans'. Des de l'organització s'ha pressupostat 10.000 euros per comú, al voltant de 3.500 euros més que l'any passat. Mandicó ha assegurat que els cònsols ho han vist amb bons ulls però encara no s'ha pres cap decisió, i que ho faran un cop ho hagi tractat cada parròquia als seus consells.

Alcobé exposa la modificació de la Llei de la funció pública

El Govern treballa en la modificació de la Llei de la funció pública i aquest dimarts ha volgut donar a conèixer als cònsols el pla de treball, el calendari i la metodologia. El ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha comparegut a la reunió de cònsols celebrada a Canillo, i ha mostrat el seu compromís a treballar intensament perquè aquesta modificació estigui enllestida a finals del mes de juny del 2017.

Un dels aspectes més destacats que contempla aquesta modificació és la mobilitat de personal entre administracions, un fet amb el qual es treballa a partir de la informació que els comuns van aportar durant el mes de maig sobre la seva manera de treballar. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha avançat que està previst que la setmana que ve s'inicien les reunions entre el Govern els representants de recursos humans de cada Comú.

D'una altra banda, la reunió de cònsols també ha servit per acordar demanar una segona reunió al president del Consell Superior de la Justícia i al president de la Batllia, per aclarir el número exacte d'expedients de deutes prescrits que els hi retornaran. El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha explicat que els comuns van tramitar a la Batllia un total de 80.000 expedients i la Batllia els en va retornar 13.000, motiu pel qual van acordar una reunió amb la Justícia i els van explicar que els farien un segon retorn d'expedients que encara no han prescrit a principis d'aquest mes d'octubre.

Pel que fa als expedients no prescrits, estan esperant a conèixer el número exacte per prendre una decisió, ja que, tal com van anunciar, un dels possibles plantejaments és reclamar per poder recuperar els diners.

Cloenda del 9è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya celebrat a Sant Julià de Lòria

tracking