Un problema a les plataformes ajorna l'obertura dels Pouets un altre mes

L’empresa concessionària ha detectat que les plataformes on es col·loquen els cotxes per aparcar-los estan corbades i les ha de canviar

Un problema a les plataformes ajorna l'obertura dels Pouets un altre mesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa concessionària de l’aparcament dels Pouets, a Andor­ra la Vella, s’ha vist obligada a ajornar un altre mes l’obertura de la instal·lació. Segons van explicar al Diari fonts properes a la concessionària, aquest és el termini amb què treballen els enginyers després de detectar noves deficiències que han comportat el retard, ja que en un inici s’havia anunciat la voluntat d’obrir durant el mes d’agost. Les mateixes fonts van explicar que quan es va procedir a fer les proves de funcionament prèvies a la posada en marxa es van detectar problemes a les plaques on pugen els cotxes per ser aparcats –cal recordar que es tracta d’un aparcament robotitzat–. Les plaques en qüestió estan corbades i per tant els cotxes quedaven encallats.

Les fonts consultades van indicar que ja s’han posat en contacte amb diferents serralleries del país perquè els facin un pressupost i escollir la que creguin més convenient perquè aplani les plaques. Una feina que preveuen que es podrà dur a terme properament i, per tant, calculen que com a molt tard d’aquí a un mes es podrà obrir l’aparcament.

Sobre les deficiències, les mateixes fonts van indicar que consideren que no són imputables “a ningú”, ja que “potser ja hi eren i no es van veure”. Amb tot, es va assegurar que la resta de la maquinària “està bé”.

El comú, en espera

Malgrat tot, des del comú no tenen notícies de la concessionària. La cònsol major, Conxita Marsol, va indicar que des del mes de juliol no han sabut res més sobre l’empresa, però que confien que l’aparcament s’obrirà dins dels terminis. “El termini per tenir enllestides les obres i que el comú pugui treure la concessió és al desembre, per tant encara hi ha temps”, va manifestar la cònsol de la capital. En aquest sentit, però, va deixar clar que “el comú no té intenció de treure la concessió. El que volem és que es pugui obrir el pàrquing i que funcioni”.

D’altra banda i pel que fa a la possible sanció per incompliment dels terminis previstos inicialment, Marsol va indicar que ara per ara no s’ha aplicat. “És complicat d’aplicar per la forma com estava plantejada, però de totes maneres no ens ho plantegem. La nostra prioritat és poder tenir l’aparcament en funcionament”, va reiterar.

D’altra banda, quant al procés judicial que s’ha obert després que la concessionària presentés una querella contra el gestor de les obres i propietari d’Smart System, José Manuel Ramírez, les fonts van indicar que el litigi segueix el seu curs a la Batllia i que s’està en espera de la resolució judicial. Amb tot, es va remarcar que aquesta persona ja no té cap tipus de relació amb el projecte perquè se li va enviar una carta notarial fa setmanes per tal de resoldre el contracte que es mantenia amb ell. Cal tenir present que la concessionària, Dionis SLU, va querellar-se contra Ramírez acusant-lo d’apropiació indeguda. L’empresa amb capital d’origen rus ja havia cursat una denúncia a principi de juny després d’assabentar-se que el gestor de les obres feia mesos que no pagava els operaris que duen a terme els treballs d’adequació i reforma de l’aparcament. Dionis va explicar que havien pagat 1.025.000 euros a Smart System, que va actuar com a intermediària i tenia l’encàrrec de contractar els industrials necessaris per cobrir aquests costos. Així doncs, considera que és Ramírez qui no ha fet una gestió acurada dels diners i per aquest motiu es va portar el cas a la Batllia.

El comú prova de tirar endavant l’aparcament des que l’any 1997 es va haver de tancar per les vibracions i molèsties que causava als veïns. Després d’això s’han fet diversos concursos per reactivar-lo però no van prosperar. Finalment, l’any 2014 Smart System va liderar la reobertura de l’equipament. La falta de finançament, però, ho va aturar i no va ser fins al 2015 quan es va fer l’adjudicació a Dionis SLU.

tracking